Dejan Tomašević za RTS: Imamo najjaču ekipu

Gost Jutarnjeg programa RTS-a bio je naš proslavljeni reprezentativac i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević donevši trofej koji će 15.septembra visoko podići novi košarkaški svetski šampion.

Pehar se vratio u zemlju šampiona. Trofej koji je namenjen pobedniku Svetskog šampionata u košarci koje se ove godine igra u Kini, od 31. avgusta do 15. septembra, doneo je u zgradu RTS Dejan Tomašević.

Kolike šanse daješ našim momcima da ovaj trofej vrate u Beograd?

"Ne bih nametao takvu vrstu obaveze i odgovornosti našim reprezentativcima. Na nama je da odemo kao najspremnija ekipa na šampionat, mislim da u poslednjih dvadeset godina imamo najjaču ekipu. Imaćemo sve igrače iz NBA i iz Evrope i sa dosta sampouzdanja odlazimo na Mundobasket"

Koje zemlje su favoriti za osvajanje ovog trofeja?

"Pre svega Španija, eventualno Australija i Kanada, Francuzi su jako snažni ove godine. Mislim da će Svetsko prvenstvo ove godine biti nikad jače..."

Trofej će biti izložen na četiri lokacije u Beogradu (plato ispred Hrama Svetog Save, Slavija, Beograd na vodi, Kalemegdan), da bi od 15 časova bio postavljen u Knez Mihailovoj gde je glavni događaj.

Trofej Džejmsa Nejsmita svaki put pred Svetsko prvenstvo obilazi sve zemlje učesnice širom planete.

 

broj komentara 0 pošalji komentar