Kavaj za pobedu, Filadelfija u suzama

Toronto reptorsi savladali su Filadelfiju seventisikserse sa 92:90, poenima Kavaja Lenarda u poslednjoj sekundi sedmog, odlučujućeg meča polufinala Istočne konferencije. Toronto će u finalu Istoka igrati protiv Milvokija.

Košarkaški bogovi su odlučili. Toronto ide u finale Istoka, nakon što je uz veliko požrtvovanje, borbu i neizvesnost, sreća umešala prste.

Dve najbolje reči u svetu košarke su: Sedma utakmica. Toronto je u "Er Kanada" centru ugostio Filadelfiju u "majstorici", koja je poput one na Zapadu između Denvera i Portlanda bila veoma zanimljiva i neizvesna do zadnje sekunde.

Prava rezultatska klackalica odvijala se čitav meč. Šuterski ekipe nisu raspoložene ušle u meč, pa je nakon prve četvrtine Toronto postigao 18, a Filadelfija samo 13 poena. U nastavku se to ipak dosta popravilo, ali nijedna ekipa nije mogla da se odlepi na bilo kakvu osetniju prednost.

U poslednjoj četvrtini Toronto je predvođen Lenardom igrao fantastičnu odbranu, uspeli su da zaustave mnogobrojne nalete Filadelfije. U poslednjih deset sekundi Lenard je propustio priliku da sa linije za slobodna bacanja donese svojoj ekipi prednost od tri poena.

To je iskoristio Džimi Batler i četiri sekunde do kraja doneo Fili izjednačenje.

Odgovornost u timu Toronta, kao što je to bio slučaj čitave sezone, pa i u ovoj seriji, preuzeo je Kavaj Lenard. "Kandža" je uspeo nekako da stvori situaciju za šut, za sve druge možda pretežak, ali ne i za njega. Mora se napomenuti da je imao mnogo sreće, jer je lopta nekoliko puta skakutala po obruču po isteku vremena, ali na sreću svih u Torontu, ušla u koš.

Nakon tog momenta igrači Toronta nisu mogli da kriju radost i oduševljenje, dok su sa druge strane izabranici Breta Brauna bili veoma emotivni, pa su se tako videle suze kod mnogih igrača Filadelfije. 

Toronto je do pobede predvodio još jednom nestvarni Kavaj Lenard sa 41 poenom. Pomoć je imao u 17 poena Ibake i to sa klupe i 11 poena Sijakama.

U redovima Filadelfije istakli su se Embid sa 21, Redik sa 17 i Batler sa 16 postignutih poena.

Srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru. 

Toronto se plasirao u finale Istočne konferencije, gde će im protivnici biti Milvoki baksi, predvođeni Janisom Adetokumbom. Ekipa iz Kanade napravila je već veliki uspeh eliminisavši Filadelfiju, što može igrati veliku ulogu u zadržavanju Lenarda u Torontu (Kavaju ugovor ističe na kraju sezone).

Filadelfija je sa druge strane prerano završila učešće u plej-ofu, a to će se odraziti na izgled ove ekipe naredne sezone. Prvi na udaru je trener Bret Braun, koji će prema pisanju američkih medija najverovatnije biti otpušten. Glasine kažu i da će jedan od ključnih igrača (Simons i Embid) vrlo verovatno biti trejdovan, dok ljudi bliski Džimiju Batleru govore kako taj igrač neće naredne sezone kada je slobodan agent, potpisati novi ugovor sa Filom.

Prvi meč finala Istočne konferencije između Milvokija i Toronta igra se u noći između srede i četvrtka od 2.30 časova. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво