U revijalnoj utakmici pobeda pripala "strancima"

Revijalnom utakmicom Naših naših i Naših stranaca u Beogradu je obeležen jubilej 60 godina postojanja Košarkaškog saveza Srbije i 85 godina košarkaškog sporta u Srbiji.

U meču u hali Pionir pobedila je sa 104:94 (25:17, 31:21, 26:33, 22:23) ekipa Naših stranaca, sastavljena od igrača koji nastupaju u inostranstvu, a meč je gledalo oko 3.000 ljudi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Zoran Erceg sa 19 poena. Nenad Krstić postigao je 16, od kojih 10 u prvoj četvrtini. Boban Marjanović postigao je 20 poena za Naše naše, a utakmicu je završio i sa sedam skokova.

Meč su pratili mnogi košarkaški radnici, veterani i funkcioneri. Sav prihod namenjen je osobama sa posebnim potrebama. Publiku u Pioniru zabavljala su deca u pauzama četvrtina, kao i članovi društva osoba kojima je namenjena pomoć.

Igračima je trebalo nekoliko minuta da zaigraju revijalno, a posle toga je publika mogla da vidi mnogo atraktivnih poteza. Najavljivači u hali razgovarali su s gostima u hali tokom meča i šalili se sa igračima.

"Ovde ima mnogo igrača koji konkurišu za nacionalni tim. Ja ću prvi spisak objaviti u maju, a do tada imaju mnogo vremena da napreduju. Ima mnogo talenata, a to je posledica dobrog rada u klubovima, za šta su najzaslužniji treneri. Partizan će najviše profitirati jer igra u Evroligi, dok je Crvena zvezda napravila podvig dovođenjem Svetislava Pešića", rekao je selekor Dušan Ivković.

Početno podbacivanje izvedeno je kopijom prve košarkaške lopte koja je došla u Srbiju. Nju je posle bacanja uhvatio Milenko Tepić i predao je predsedniku KSS-a Draganu Kapičiću.

Posle utakmice desio se manji incident ispred svlačionica, kada je obezbeđenje izbacilo novinare iz hodnika.

Izveštači su tada počeli demonstrativno da odlaze iz Pionira, a veći skandal izbegnut je kada je tim menadžer reprezentacije Miroslav Berić intervenisao kod obezbeđenja i pozvao izveštače da se vrate, što su učinili oni koji nisu otišli.

"Žao mi je samo što nije bilo više ljudi, ali radni je dan, a kako čujem, bilo je i neke gužve u gradu. Trebalo nam je malo vremena da shvatimo da se igra revijalna utakmica, a mislim da je posle bilo bolje. U drugom poluvremenu bilo je i dobre košarke, iako je većina igrača iz domaćeg šampionata juče igrala utakmice", rekao je Duško Vujošević, koji je uz Stevana Karadžića vodio Naše naše.

Na klupi Naših stranaca sedeli su Aleksandar Petrović i Aleksandar Trifunović. KSS će nastaviti sa manifestacijama obeležavanja jubileja do nedelje, za kada je zakazana svečana akademija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво