Zlato za košarkašice i srebro za košarkaše na Specijalnoj olimpijadi

Na Svetskoj specijalnoj olimpijadi u inkluzivnoj košarci, koja se održala u Abu Dabiju, košarkašice Srbije osvojile su zlato, a muška reprezentacija sastavljena isključivo od mladića iz Pirota i Dimitrovgrada srebro.

Devojke, među kojima je igračica Dragana Vuksan, takođe poreklom iz okoline Dimitrovgrada, u finalu su bile bolje od ekipe SAD, koju su savladale sa 30:16. One su takmičenje završile bez poraza, a Amerikanke su savladale još jednom u predtakmičenju.

Muška reprezentacija Srbije, koju čine igrači isključivo iz Dimitrovgrada i Pirota i škole Mladost, posle niza pobeda nije uspela u finalu protiv Belgije, koja ih je pobedila sa 45:40 tek u produžecima, jer je posle regularnog toka meča bilo nerešeno.

Ekipa je igrala u sastavu: Vuk S. Vasić, Vuk V. Vasić, Žarko Živić, Vujadin Mićović, Veljko Milanov, David Petrov, Mišel Durmišević, Dragan Ibrahimović, Sebastijan Ibrahimović i Jovan Milić.

Reprezentaciju je vodio trener Milan Mariković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво