Đorđević: Nismo pokazali pravo lice protiv Grčke

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, posle poraza od Grčke (70:63), nije bio zadovoljan igrom ekipe, posebno u fazi napada. Košarkaši Srbije naredni meč igraju u nedelju protiv Estonija u hali "Aleksandar Nikolić" od 20.15.

Srbija je izgubila na Kritu sa 70:63, ali je ostala na trećem mestu grupe koje vodi na Mundobasket zahvaljujući tome što je Gruzija iznenadila Izrael. 

"Grčka je igrala čvršće, sa više fizičke snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je neophodno u ovakvim utakmicama da bi se došlo do pobede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice", rekao je Đorđević posle utakmice.

Kako je naglasio, igra koju su prikazali njegovi igrači nije način na kome insistira.

"Već dugo smo tim koji beleži veliki broj asistencija po utakmici, često i 30, a sada smo ih imali duplo manje. To je nešto što moramo da vratimo našoj igri. U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije i ubilo je moral ekipi".

Uprkos tome Srbija je u četvrtoj deonici imala šansu za preokret.

"Imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka", zaključio je Đorđević.

Košarkaši Srbije naredni meč igraju u nedelju protiv Estonija u hali "Aleksandar Nikolić" od 20.15.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво