Juniori savladali Letoniju za evropsko zlato

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Letoniji pobedom u finalu nad domaćom selekcijom od 99:90.

Srbija je drugi put zaredom uspela da osvoji Evropsko prvenstvo, pošto je u ovogodišnjem finalu uspela da savlada veoma dobru i upornu selekciju domaćina Letonije.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana odigrali su veoma dobar turnir, a najefikasniji u finalnom meču bili su Pecarski sa čak 34 poena, Petrušev je dodao 29, a Paunović 17 poena.

Kod Letonije istakli su se Zagars sa 26 i Veveris sa 20 poena.

Više nego dobro igrala je selekcija Srbije od samog starta, pošto je uspela da rano stekne dvocifrenu prednost koja je varirala od 12 do 15 poena u prve dve četvrtine.

U drugom poluvremenu domaća selekcija je na krilima publike uspela da smanji deficit i rezultatski se potpuno vrati u meč.

U poslednjoj četvrtini viđene su velike oscilacije na obe strane, Letonci su uspeli da u dva navrata priđu na pet i četiri poena u poslednja dva i poslednjem minutu, ali je Srbija uspela da se u tim trenucima oslobodi pritiska, odbije nalete domaće selekcije i zabeleži trijumf u finalu.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je centar Srbije Marko Pecarski, uz kojeg se u idealnoj petorci našao i Filip Petrušev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje titule prvaka Evrope.

"Čestitam našim mladim košarkašima na osvajanju 1. mesta u Evropi. Bravo i hvala!", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu. 

Ovako je protekao meč:

21.36 – Kraj meča, juniorska selekcija Srbije je osvajač Evropskog prvenstva nakon pobede nad domaćinom Letonijom od 99:90.

21.11 – Srbija nakon tri odigrane četvrtine vodi sa 79:65.

20.32 Završeno je prvo poluvreme finalnog meča, Srbija protiv Letonije vodi sa 54:41. Najefikasniji u našoj selekciji su Pecarski sa 20 i Petrusev sa 17 poena, kod Letonaca 15 ima Zagars.

20.07 –Veoma dobra prva četvrtina reprezentacije Srbije koja nakon deset minuta igre vodi sa 32:20.

19.45 – Počeo je finalni meč.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво