Evroligino "ne" Fibinim kvalifikacijama!

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da košarkašima koji igraju u tom takmičenju neće dozvoliti da nastupaju za svoje reprezentacije u novim terminima u kalendaru Fibe među kojima su i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Kada je NBA saopštila da neće dozvoliti igračima da igraju za reprezentacije, niko ništa nije rekao. Mi smo sada samo ponovili ono što smo odlučili pre 18 meseci, da novi termini u kalendaru Fibe neće biti uvršteni u naš kalendar. Naša pozicija se nikada nije menjala", rekao je Bertomeu, preneo je sajt Sportando.

Prvi čovek Evrolige naveo je da bi igrači koji igraju u Evrokupu mogli da igraju za reprezentacije.

"Daćemo sve od sebe da se igrači iz Evrokupa priključe reprezentacijama. Evrokup ima manje utakmica, ali za Evroligu nema mesta", dodao je Bertomeu.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči rekao je nedavno da će biti kažnjeni oni igrači koji se ne odazovu pozivu selektora.

"Ako je prvi odgovor kazna, to znači da nema volje da se razgovara i da se reši problem. Ako nemate najbolje igrače u reprezentaciji znači da varate navijače, ali i da ne poštujete državni tim", rekao je Bertomeu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. maj 2017, 18:31) - Markovljev [neregistrovani]

Roblje

Dali se igrači još išta pitaju, u rukama vlasnika klubova, liga i neznam čega. NBA sada i EURO liga jednostavno zabrani igračima da igraju za svoju reprezentaciju. Nova potvrda, da su igrači danas robovi svojih vlasnika. Najveći ponos je igrati za reprezentaciju, ali to je bilo pre 20 ili 30 godina. Nažalost i igračima je novac na prvom mestu, pa se ni nebune što im se brani da igraju za svoju zemlju. Tuga doklesmo došli.