Radonjić: Zaslužena pobeda Žalgirisa

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa večeras pokušala da odigra najbolje što može kako bi pobedila Žalgiris, ali da je litvanski tim bio bolji i zasluženo pobedio.

"Čestitam Žalgirisu na zasluženoj pobedi. Bolje su počeli, uspeli su preko spoljnih igrača šutem za tri poena da steknu prednost. Mi smo podigli kvalitet odbrane, bili bolji u nastavku, dostigli ih. U trećoj četvrtini smo nastavili da držimo rezultat, stekli blagu prednost, ali u trenutku kada treba da se uđe u završnicu postali smo slabiji. U poslednjoj četvrtini smo promašili bacanja, oni su to vešto iskoristili, bili bolji od nas. Bilo je previše grešaka koje su uticale na našu igru", rekao je Radonjić posle utakmice.

Košarkaši Zvezde izgubili su u Beogradu od Žalgirisa sa 79:88, u 10. kolu Evrolige i obe ekipe sada imaju po četiri pobede i šest poraza.

"Na ovom nivou nije jednostavno da se priprema i igra protiv dobrih protivnika u ligi gde nema slabijih. Sve su to kvalitetne ekipe, neko je teži protivnik, neko mnogo teži, a neko najteži. Ovo je bila najteža utakmica, možda svima nije izgledalo tako, ali meni jeste. Svaki dan radim sa igračima, znamo šta radimo. Bila bi ovo najveća pobeda da smo uspeli", naveo je Radonjić.

On je dodao da su oscilacije normalne u ovakvom sistemu takmičenja, koji utiče na kvalitet igre.

"Pokušali smo sve da odigramo najbolje što možemo, ali bili su bolji od nas i ja im čestitam", naveo je trener Zvezde.

Žalgiris je imao 15 skokova više od Zvezde, a upitan da li je umor centara razlog toga, Radonjić je rekao: "Umor nije razlog, nema dileme."

On je, odgovarajući na pitanje oko dolaska novog centra, rekao da bi, ako može, Zvezda trebalo da dovede pojačanje, ali ne bilo koga.

"Previše smo bili dobri, a sad da dovedemo nekog... Situacija nije idealna. Ako budemo morali u nekom trenutku da se spasavamo...", rekao je Radonjić.

Upitan da prokomentariše igru Nejta Voltersa, koji je postigao 15 poena, Radonjić je rekao: "Nisam zadovoljan nijednim igračem kada izgubimo, a zadovoljan sam svima kada dobijemo."

Jasikevičijus: Važna pobeda u Beogradu

Trener košarkaša Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus rekao je da je njegova ekipa večeras ostvarila veoma važnu pobedu protiv Crvene zvezde u Evroligi.

"Svaka pobeda u Evroligi je važna. Svaka utakmica u ovoj fantastičnoj atmosferi je teška. Ovde je uvek teško. Imamo mlad tim, pre svega mislim na bekove, koji su večeras položili test. U prvom poluvremenu smo bili traljavi, ali smo u drugom postali agresivni, počeli smo da igramo mnogo bolje u odbrani, a u poslednjoj četvrtini i u napadu", rekao je Jasikevičijus posle utakmice.

Simonović: Kriv sam

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović preuzeo je na sebe odgovornost za poraz i dodao da "ovakve utakmice mnogo bole".

"Težak poraz i mnogo boli. Mislim da smo u trećoj četvrtini imali dobru situaciju, kontrolisali smo utakmicu, ali eto, ja sam napravio glupost, doveo ekipu u problem i ja sam jedini krivac za poraz, ali vratiću ovo. Ja sam kriv, bili smo dobri i trebalo je da dobijemo", rekao je Simonović posle utakmice.

On je sredinom treće četvrtine napravio defanzivni faul, a potom je zbog prigovora dobio tehničku, što mu je bila peta lična greška.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo dobro igrali u drugoj četvrtini, vratili se i u treću smo ušli dobro, kontrolisali... Siguran sam da bismo u nastavku rešili utakmicu, ali desila se ta glupost i to je poremetilo ekipu", rekao je Simonović.

Njegov saigrač Milko Bjelica ocenio je da je Žalgiris zasluženo trijumfovao u večerašnjoj utakmici.

"Mislim da je Žalgiris zasluženo pobedio večeras. Mi smo loše ušli u utakmicu, dozvolili smo njihovom beku da postigne četiri 'trojke', pa smo to posle morali da jurimo sve vreme. Uhvatili smo priključak, ali to nije bilo dovoljno, napravili smo neke nesmotrene poteze u odbrani, što su oni dobro taktički izigrali i mi na kraju nismo uspeli da preokrenemo taj rezultat", rekao je Bjelica.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić rekao je da mu teško pada poraz od Žalgirisa pred domaćim navijačima.

"Težak poraz, svaki je težak. Teška utakmica, šta reći, ja nisam odigrao odlično, promašio sam dosta slobodnih i to se ne sme dešavati. Moramo da se vratimo, da se spremimo za sledeću utakmicu", rekao je Kuzmić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво