Košarkašice Srbije na turniru u Anžeu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Anže, gde će u naredna dva dana učestvovati na turniru sa domaćom selekcijom Francuske, i Japana.

Srbija se kao evropski šampion direktno kvalifikovala na Olimpijske igre, baš kao i Japan, koji je prvak Azije, dok Francuskinje očekuje kvalifikacioni turnir u Nantu od 13. do 19. juna, sa kojeg će još pet ekipa osigurati odlazak u Rio.

Do odlaska u Rio srpske reprezentativke će odigrati i utakmicu u Banjaluci protiv Slovenije 11. juna, a završene pripreme obaviće se tokom jula meseca u Beogradu i na Zlatiboru.

"Pozitivni duh nam ne manjka. Jeste da će ova akcija trajati kratko, ali je zadovoljstvo što smo ponovo zajedno. Odigraćemo dve utakmice, koje će možda u ovom trenutku više odgovarati Francuskinjama, ali ćemo pokušati da izvučemo pozitivne stvari i da se podsetimo naše igre i naših akcija. Prave pripreme nas čekaju u julu, kada krećemo sa ozbiljnim treninzima i ostvarivanjem naših snova u Riju", rekla je srpska košarkašica Dajana Butulija za sajt KSS.

Butulija je dodala da Srbija veoma dobro poznaje i Francusku i Japan, sa kojima su se sastajale i koje su pobeđivale do sada.

Srbija prvu utakmicu u Anžeu igra sutra od 20.00 protiv Japana, dok se u subotu (18.00) sastaje sa Francuskom.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">