Žreb za Rio: Košarkašice protiv SAD i Kanade

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju igraće u grupi sa SAD, Kanadom, Senegalom i dva kvalifikanta, odlučeno je žrebom u sedištu FIBA u Švajcarskoj. Mušku selekciju, ukoliko se kvalifikuje, čekaju SAD, Australija, Venecuela i Kina.

Srbija će dva nepoznata rivala iz grupe dobiti posle kvalifikacionog turnira u Nantu, koji se održava od 13. do 19. juna.

Sastav grupa:

Grupa A: Australija, Brazil, Japan, kvalifikant 1, kvalifikant 3, kvalifikant 5.

Grupa B: SAD, Kanada, Senegal, Srbija, kvalifikant 4, kvalifikant 2.

Muška reprezentacija Srbije, u slučaju plasmana na Olimpijske igre u Riju, igrala bi u grupi protiv SAD, Venecuele, Kine, Australije i kvalifikanta.

U Grupi B takmičiće se Argentina, Španija, Brazil, Litvanija, Nigerija i pobednik kvalifikaija iz Torina.

Srbija će od 4. do 9. jula biti domaćin kvalifikacionog turnira, na kome će igrati sa Portorikom i Angolom u grupi, a onda i sa pobednikom grupe u kojoj su Češka, Letonija i Japan.

U Manili se za "olimpijsku vizu" bore Turska, Novi Zeland, Kanada, Senegal i domaćin Filipini. U Torinu nastupaju Grčka, Meksiko, Iran, Tunis, Hrvatska i domaćin Italija.

Grupa A: SAD, Venecuela, Kina, Australija, kvalifikant iz Beograda, kvalifikant iz Manile.

Grupa B: Argentina, Španija, Brazil, Litvanija, Nigerija, kvalifikant iz Torina.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво