Читај ми!

Jokić solidan u porazu Denvera, Batler oborio Džordanov rekord

Košarkaši Portlanda pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka ekipu Denvera sa 112:106, a srpskom košarkašu Nikoli Jokiću je u poraženom timu nedostajao jedan poena za "dabl-dabl" učinak. Džimi Batler je u pobedi Čikaga nad Torontom sa 115:113 oborio rekord Majkla Džordana po broju datih poena u jednom poluvremenu.

Portland je do pobede u gostima vodio Si Džej Mekalum sa 25 poena, dok je Džerald Henderson ubacio 19.

Na drugoj strani, u ekipi Denvera najefikasniji je bio Danilo Galinari sa 29 poena, Džamir Nelson je dodao 17, a Kenet Farid 13 poena.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je, u utakmici u kojoj je izvedeno čak 80 slobodnih bacanja, za 22 minuta na terenu postigao devet poena, a upisao je i 10 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

Čikago je u gostima slavio protiv Toronta sa 115:113, a utakmicu je obeležio Džimi Batler koji je oborio rekord Majkla Džordana po broju datih poena u jednom poluvremenu.

Batler je, naime, u prvom poluvremenu postigao samo dva poena, a onda je u nastavku utakmice ubacio 40 i tako oborio rekord Džordana, koji je u jednom poluvremenu postigao 39.

Džordan je 39 poena, takođe u drugom poluvremenu, postigao na utakmici protiv Milvokija 1989. godine.

"Nemojte me porediti s njim. Ne želim to, jer će onda ljudi misliti da mogu da uradim ono što je on uradio. Pokušavam, ali ni blizu nismo isti igrači", rekao je Batler posle utakmice.

Batlera, koji je postigao i odlučujuću trojku 30 sekundi pre kraja utakmice, najbolje je pratio Pau Gasol, koji je postigao 19 poena, dok je Nikola Mirotić ubacio 17. U ekipi Toronta najefikasniji je bio Demar Derozan sa 24 poena.

Košarkaši Njujorka su na svom terenu pobedili Atlantu sa 111:97.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aron Afalo sa 38 poena, dok je u redovima Atlante bolji od ostalih bio Pol Milsap sa 19 poena.

Majami je u gostima bio bolji od Vašingtona sa 97:75, uz 23 poena Krisa Boša, dok su Los Anđeles Lejkersi pobedili Feniks sa 97:77.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво