Pešić: Ključ pobede dobra odbrana nad Ilievskim

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je da je ključ pobede nad Olimpijom (84:77) u trećem kolu Jadranske lige bila dobra igra u odbrani na plejmejkeru gostiju Vladom Ilievskim.

"Ilievski je u drugom poluvremenu postigao samo dva poena, Marko Marinović i Boris Bakić su ga 'uzeli pod svoje'. Pored odbrane, pobedu nam je donela velika borbenost i podrška publike", izjavio je Pešić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde kazao je da je ekipa osećala mali pritisak zbog činjenice da prvi put u sezoni igra pred svojim navijačima.

"Bili smo malo pod pritiskom i znali smo da će biti teško. Vidim da su nas svi uzdizali posle dve pobede na početku sezone, šta će biti ako dva puta zaredom izgubimo", našalio se Pešić.

Bivši selektor Jugoslavije rekao je da je zadovoljan entuzijamom u ekipi posle tri pobede na početku Jadranske lige, zahvaljujući kojima se Zvezda našla u vrhu tabele.

"Moramo da budemo zadovoljno posle tri pobede. Ipak, najzadovoljniji sam borbenošću i entuzijazmom koji igrači pokazuju. Smatram da je navažnije da upravo to zadržimo do kraja sezone, a sve ostalo možemo da unapredimo na treninzima", naveo je on.

Bek "crveno-belih" Marko Marinović ocenio je da je pitanje pobednika rešeno u samoj završnici utakmice.  "Kao i na prethodne dve utakmice, do pobede smo došli zahvaljujući timskoj igri. Dobro smo 'otvorili' meč, posle smo malo zapali u krizu, ali smo je prevazišli u poslednja tri minuta, kada je meč i odlučen", kazao je Marinović.

Trener Olimpije Aleksandar Džikić rekao je da Olimpija u trenucima kada se odlučivao meč nije imala igrača kao što je to na drugoj strani bio Andre Ovens.

"Kada se meč lomio nismo imali igrača kao što je Ovens, koji je pogodio šest od sedam trojki, a nijednom nije bio u 'čistoj' poziciji za šut. Mi imamo problema sa povređenim igračima, ali ne bi bilo nezasluženo i da je Olimpija pobedila", rekao je Džikić.

Na pitanje da li misli da Zvezda, Olimpija i Hemofarm ove sezone mogu ozbiljnije da konkurišu aktuelnom šampionu Partizanu, Džikić je rekao:

"Ne znam zašto pominjete samo te tri ekipe. Tu su i Cibona i Zadar, zatim FMP, a svakom timu biće teško i da dobije Budućnost u Podgorici. Osam ekipa konkuriše za prve četiri pozicije koje vode na Fajnal for".

Plejmejker Olimpije Vlado Ilievski rekao je da Zvezda dobila zahvaljujući većoj želji i energiji u završnici utakmici.

"Zvezda je bila motivisana da pobedi u prvoj utakmici na svom terenu. Gotovo 39 minuta smo bili blizu pobeda, ali je Zvezda na kraju slavila jer je imala ogromnu energiju i želju za trijumfom. Verujem da ćemo mi tek pokazati svoje pravo lice", rekao je Ilievski.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво