Sretenović: Čeka nas neugodno gostovanje

Trener košarkaška Vojvodine Zoran Sretenović rekao je da njegovoj ekipi predstoji vrlo neugodno gostovanje FMP-u u Železniku u trećem kolu Jadranske lige.

Sretenović je novinarima rekao da njegova ekipa ide rasterećena na duel i da se potajno nada da može da načini iznenađenje, jer će FMP nastupiti pod velikim pritiskom zbog poraza u prva dva kola Jadranske lige.

"Reč je o odličnoj ekpi sa izuzetno kvalitetnim i talentovanim igračima koji su se potvrdili odličjima na juniorskim i omladinskim šampionatima Evrope. Jeste da su mladi, ali imaju određeno iskustvo igrajući u jakim ligama", rekao je trener Vojvodine.

Sretenović je dodao da se u timu FMP-a posebno izdvajaju centri Predrag Samardžiski, Dragan Labović i Miroslav Raduljica, ali je potrebno obratiti pažnju i na spoljnu poziciju na čelu sa odličnim Mladenom Jeremićem. "Uvodna dva kola su veoma dobro odigrali, ali su utakmice izgubili nesrećno, što je za nas uslovno rečeno olakšavajuća okolnost pošto moraju da pobede. Na nama je da im se hrabro suprotstavimo i ako nam se ukaže prilika, pobedimo", rekao je Sretenović.

Sportski direktor Vojvodine Igor Kovačević rekao je da se ekipa u međuvremenu pojačana američkim košarkašem Šaromom Fišerom, koji će u narednih godinu dana nositi dres novosadskih crveno-belih.

Novo pojačanje Vojvodine ima 23 godine, bivši je igrač Univerziteta Nijagara i visok je 1,96 centimetara. Fišer je prosečno je postizao 26,7 poena i devet skokova.

Njegov nastup u Železniku je pod znakom pitanja, jer nisu sređene sve formalnosti oko licenciranja, ali će sasvim izvesno biti u timu kada Novosađani u narednom kolu dočekuju tim Crvene zvezde, rekao je Kovačević.

Ekipa Vojvodine u prvom kolu Jadranske lige savladala je ekipu Cedevite u Zagrebu, ali je u drugom kolu pred svojim navijačima izgubila od podgoričke Budućnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">