Pešić: Radujem se prvom meču pred našom publikom

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da se raduje meču protiv ljubljanske Olimpije u Beogradu, jer će to biti prva utakmica novog tima crveno-belih pred njihovim pristalicama.

Pešić je napomenuo da utakmice pred domaćom publikom mogu biti opterećenje za mlade igrače sa kojima radi, ali je dodao da su to situacije u kojima sportisti daju sve od sebe i mečevi u kojima se pokazuje poseban kvalitet.

"Voleo bih da naši navijači prepoznaju veliku želju svih u klubu i da zajedno stvorimo pozitivnu energiju koja će biti osnov dobrih rezultata u narednom periodu. Za takav uspeh u ovom trenutku je najpotrebnije strpljenje", poručio je Pešić na konferenciji za novinare u sedištu kluba.
On je ocenio da je Olimpija klub za poštovanje u svakom pogledu i protivnik koji daje poseban motiv njegovim pulenima "zbog bogate tradicije, dugogodišnjeg igranja Evrolige i odlično selektiranog tima za ovu sezonu".
Prema Pešićevim rečima, najjače oružje slovenačkog prvaka su iskusni igrači, makedonski reprezentativac Vlado Ilijevski i Marko Milić, ali, kako je dodao, ne treba zanemariti ni ostale prvotimce ekipe iz Ljubljane.

"Nas uoči ovog susreta može da raduje veliko angažovanje igrača kako na treninzima, tako i u prva dva meča u novoj sezoni. Borbenošću i motivacijom uspeli smo da nadoknadimo nedostatke kao što su neuigranost i nepostojanje dobre odbrane u kontinuitetu", zaključio je Pešić.
Crvena zvezda će u meču sa "zmajčekima", koji počinje u subotu u 16,00 časoova u hali "Pionir", nastupiti u kompletnom sastavu, ako se izuzme duže odsutni kapiten Tadija Dragićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво