Vujošević: Želimo u "top 16", prošla sezona je bila čudo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević najavio je da će cilj beogradskog tima u Evroligi i ove sezone biti plasman među 16 najboljih timova u Evropi.

"Naš cilj je da ponovo uđemo u "top 16". Prošle godine napravili smo svojevrsno čudo ulaskom u četvrtfinale Evrolige. Takve stvari se ne dešavaju često", rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba Partizana ocenio je da će Evroliga ove sezone biti jača nego ikad zbog velikog broja Amerikanaca koji su došli na Stari kontinent.

"Samo u našoj D grupi imamo tri bivša šampiona Evrolige. Efes Pilsen je potrošio mnogo novca da napravi jak tim. Slično su uradili i Real Madrid, CSKA iz Moskve i Panionios. Ipak, ne igra novac na terenu i odlučivaće nijanse", ocenio je Vujošević.

Trener sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije podsetio je da je ekipa, kao i ranijih sezona, u prelaznom roku ostala bez nekoliko veoma važnih igrača.

"Biće veoma teško zameniti Nikolu Pekovića, Dušana Kecmana i Miltona Palasija. Oni su bili 'kičma' ekipe prošle sezone, a sada imamo osmoricu novih igrača. Ponovo smo birali igrače, ne samo po profesionalnim, već i po ljudskim kvalitetima", objasnio je Vujošević.

Iako tokom jednog dela priprema nije vodio ekipu, Vujošević je istakao da je tim Partizana potpuno spreman za početak Evrolige.

"Jedan deo priprema proveo sam sa reprezentacijom Crne Gore. Ipak, pomoćnik Vlada Jovanović odradio je odličan posao, iako nije mogao da računa na reprezentativce Srbije Milenka Tepića, Uroša Tripkovića i Novicu Veličkovića", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana igraće u grupi D s Realom iz Madrida, istanbulskim Efes Pilsenom, Panioniosom iz Atine, milanskim Armani Džinsom i CSKA iz Moskve.

Prvu utakmicu šampion Srbije igra 23. oktobra u Istanbulu protiv Efes Pilsena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се