Читај ми!

Košarkaške kraljice Evrope na balkonu Starog dvora

Srpske košarkašice, sa krunama na glavama i zlatnim medaljama oko vrata, sa balkona Starog dvora pozdravile naciju. Imam samo jednu želju - da Bog čuva ove devojke i da se ponovo vidimo ovde, rekla Marina Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svečano je dočekana u Beogradu, a nove evropske šampionke pozdravilo je više od 10 hiljada ljudi ispred gradske Skupštine.

Košarkašice su na terasu Starog dvora izašle sa srpskim zastavama i krunama, a okupljeni su ih pozdravili bakljama, vatrometom i skandiranjem.

Kapiten ekipe Milica Dabović zahvalila je navijačima, rekavši da je "najponosniji kapiten na svetu u ovom trenutku", dok je njena sestra Ana dodala "i najbolji".

"Želim samo da pozdravim Beograd, Srbiju i moj Herceg Novi. Nadam se da se opet vidimo ovde, možda čak i sledeće godine", rekla je Ana Dabović, koja je proglašena za nakorisniju igračicu kontinentalnog šampionata.

Posebno oduševljenje bilo je kada je pred mikrofonom sa rečima "Srbijo, volim te" izašla američka košarkašica koja nastupa za Srbiju Danijel Pejdž.

Članica idealne petorke kontinentalnog prvenstva Sonja Petrović rekla je da su ona i njene saigračice ostavljale srce na terenu tokom takmičenja.

"Koliko daješ toliko dobijaš, mi smo dale srce na terenu, a dočekom smo dobili ostvarenje snova. Hvala ti Beograde, hvala ti cela Srbijo", kazala je Sonja Petrović.

Selektorka Marina Maljković poželela je novi doček u budućnosti.

"Imam samo jednu želju, a to je da Bog čuva ove devojke, kao i sve vas, i da se opet sretnemo na ovom istom mestu", rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su nakon obraćanja navijačima otpevale pesmu "Dobar dan", koju su često pevale tokom takmičenja u Mađarskoj.

Građane, koji su ispred Starog dvora počeli da se okupljaju sat vremena pre početka svečanog dočeka, pre dolaska košarkašica zabavljao je muzički program.

Košarkašice su do Skupštine srpske prestonice došle u otvorenom autobusu, koji je pratio veliki broj građana u automobilima i, većinom, na motorima.

Srpske košarkašice su u nedelju u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68.

Ovako je protekao doček košarkaških kraljica:

20.46 - Milica Dabović: "Ja sam najponosniji kapiten na svetu u ovom trenutku, i najbolji. Želim da vam se zahvalim od srca što ste bili svaki dan uz nas i dali nam vetar u leđa" i pozvala publiku da sa njima otpeva pesmu "Dobar dan".

20.45 - Danijel Pejdž se obratila okupljenima rečima "Srbijoooo, volim te", na vrlo dobrom srpskom jeziku. 

20.44 - Sonja Petrović: "Koliko daješ, toliko i dobijaš. Mi smo dale sve i dobile ovo. Hvala ti moj Beograde, hvala moja Srbijo!"

20.43 - Marina Maljković se obratila prisutnima: "Imam samo jednu želju - da Bog čuva ove devojke i da se ponovo vidimo ovde". 

20.42 - Usledilo je intoniranje himne "Bože pravde". 

20.38 - Na kraju, izašla je i selktora Marina Maljković, koja je dobila najveće ovacije...

20.35 - Voditelj programa redom proziva zlatne devojke: Tamara Radočaj, Sonji Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Kristina Topuzović, Danijel Pejdž, MVP Ana Dabović i kapitenka Milica Dabović.

20.30 - Stručni štab izlazi na balkon. Uskoro će i zlatne devojke... 

20.15 - Sada već lepo popunjen plato ispred Starog dvora, uskoro počinje zvanični program... 

19.50 - I pored nešto lošijeg vremena, popriličan broj navijača se okupio ispred gradske skupštine u Beogradu kako bi pozdravio zlatne košarkašice...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво