Srbija ubedljiva protiv Velike Britanije

Košarkašice Srbije pobedile su selekciju Velike Britanije sa 76:54 i time zabeležile i treći trijumf na Evrobasketu. Izabranice Marine Maljković su od starta bile u vođstvu i stalno ga uvećavale do konačna 22 poena razlike.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Velike Britanije sa 76:54 (21:12, 15:14, 28:12, 12:16) u četvrtom kolu C grupe na prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji.

Srpske košarkašice zadržale su maksimalan učinak, dok je Velika Britanija pretprela treći poraz.

Susret sa Britankama poslužio je kao jači trening ekipi Marine Maljković, koja je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala igru na parketu.

Najefikasnija kod pobednika bila je Sonja Petrović sa 17 poena, a dvocifren košgeterski učinak imale su Jelena Milovanović (12), Ana Dabović (10) i Danijel Pejdž, koja je meč završila sa 11 poena i 12 skokova.

"Imale smo bolju energiju i bolji pristup utakmici, ipak sa druge strane u drugoj četvrtini smo dosta napada završavale prebrzo. Ne treba zaboraviti da je Britanija tim koji nema nijednu pobedu na šampionatu, ali koji je sastavljen od velikih boraca. Ja ću biti superzadovoljna ako se sve ovo što smo uradili danas ponovi i protiv Rusije", rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice osigurale su mesto u drugoj fazi takmičenja u Đeru, pa će ponedeljak protiv selekcije Rusije igrati za prvu poziciju i startne dve pobede u novoj grupi.

"Treća utakmica u tri dana i to protiv najjačeg protivnika. To nam samo potvrđuje da je grupa u Sombatelju definitivno najjača. Jedva čekam duel sa Rusijom, jer nam dolazi u pravom trenutku posle svih mojih reakcija. Ulog je veliki, prvo mesto i zbog toga očekujem težak meč", rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice sutra očekuje derbi protiv Rusije i borba za prvo mesto u grupi.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se u ponedeljak od 19 sati.

Ovako je protekao meč: 

18.10 - Završena je utakmica, Srbija je savladala Veliku Britaniju sa 76:54 i time zabeležila treću pobedu na turniru. 

17.50 - Kraj trećeg perioda, i dalje velika prednost za srpske košarkašice – 64:38. 

17.30 - Nastavljen je meč. 

17.12 - Poluvreme, reprezentacije Srbije ima deset poena prednosti – 36:26. 

16.50 - Posle prve četvrtine, Srbija vodi sa 21:12. 

16.30 - Utakmica je počela!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара