Mladi tim FMP-a i ove sezone ima velike ambicije

Trener košarkaša FMP-a iz Železnika rekao je da je zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odradili prvi deo priprema i istakao da mladi tim "pantera" i ove sezone ima najviše ambicije.

"Iako smo kasno počeli bazične pripreme u Ivanjici, zadovoljan sam kako smo ih odradili. Tek 9. septembra smo krenuli sa utakmicama. Do sada smo igrali protiv ruskih timova Surgut i Uniks i oba puta smo dobili", rekao je Klipa. Klipa je kazao da je zadovoljan fizičkom spremom igrača, ali da je evidentno da timu fale utakmice.

"Veoma dobro trčimo, a imamo mladu ekipu, kojoj su pre svega potrebne utakmice. Izabrali smo jake ekipe za prve kontrolne mečeve, što možda i nismo morali. Ipak, u nekim momentima smo igrali veoma dobro", naveo je Klipa.

Trener FMP-a rekao je da će beogradski tim do kraja priprema odigrati još pet ili šest utakmica.

"U subotu imamo duel sa Lotomatikom, a zatim meč sa Borcem. Posle toga igraćemo na jakom turniru u Sarajevu, na kome učestvuju Bosna, Split i Lotomatika", objasnio je Klipa i dodao  da će se FMP i ove sezone osloniti na igrače iz sopstvene škole, iako "mnogi misle da to neće biti dovoljno za vrhunske rezultate".

"Ostajemo dosledni svom konceptu i popunjavanju tima igračima iz naših redova. Verujemo da će naši košarkaši i ove godine pokazati kvalitet, iako neki ne misle tako", rekao je on.

FMP će sezonu početi 4. oktobra utakmicom Jadranske lige protiv Crvene zvezde.  "Eto, već na otvaranju sezone igramo derbi utakmicu sa Zvezdom. Bez obzira što imamo mlad tim, imamo najviše ambicije u Jadranskoj ligi", poručio je Klipa.

Zahvaljujući novom formatu takmičenja u ULEB kupu, FMP će u prvom kolu kvalifikacija kvalifikacija igrati protiv holandskog Majgajda, a ako prođe dalje, protivnik "pantera" biće ruski Ural.

"Igramo 14. oktobra u Amsterdamu, revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Ako prođemo, čeka nas težak rival Ural. Zna se da Ural ima ogroman budžet i da je u vrhu ruske košarke. Uprkos tome, optimista sam i verujem da možemo dalje", zaključio je Klipa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво