Читај ми!

"Trofej Beograda", aplauz za "orlove"!

Srbija - Argentina 85:67 (kraj). Košarkaši Srbije igraće u nedelju u finalu "Trofeja Beograda", pošto su zahvaljujući odličnoj igri ubedljivo savladali Argentinu. Protivnik u finalu biće Turska, koja je bila bolja od Portorika.

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale turnira Trofej Beograda, pošto su u polufinalu u Areni savladali Argentinu sa 82:67 (26:14, 20:18, 24:19, 12:16).

Najefikasniji u domaćoj selekciji bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena. Stefan Jović postigao je 10, Bogdan Bogdanović dodao je još osam, a Raško Katić i Nemanja Bjelica po sedam poena.

Andres Noćioni predvodio je "gaučose" sa 13 poena, a dva manje upisao je Valter Herman.

Posle sporog početka, košarkaši Srbije su u finišu prve i tokom druge četvrtine potpuno paralizovali rivala, kada su stekli i 21 poen razlike.

U drugom poluvremenu, izabranici Aleksandra Đorđevića više su se trudili da zadrže visoku prednost, ali i da zabave više od 12.000 gledalaca, koliko ih je bilo u Kombank Areni.

Protivnik Srbije u nedeljnom finalu turnira biće reprezentacija Turske, a taj meč igra se od 20.30 (RTS1).

Prethodno, od 18 sati u duelu za treće mesto sastaće se selekcije Portorika i Argentine (RTS2).

Ovako je protekao meč protiv Argentine:

22.21 - Završen je meč u mirnoj i prijateljskoj atmosferi. Na kraju, Srbija - Argentina 85:67.

22.07 - Nešto opuštenija igra Srbije u poslednjoj četvrtini dozvoljava Argentini da smanji prednost. Na sredini poslednje deonice Srbija vodi sa 73:62.

21.55 - Ne dozvoljavaju "orlovi" protivniku da smanji prednost. Na ulasku u poslednji period igre Srbija protiv Argentine vodi sa 70:51.

21.45 - Nastavlja Srbija sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Na sredini treće četvrtine "orlovi" imaju 20 poena prednosti - 58:38.

21.37 - Nastavljen je meč u Beogradu.

21.21 - Poluvreme u Kombank Areni. Odlična igra "orlova", koji su u jednom trenutku imali i 21 poen prednosti. Ipak, posle dve četvrtine, Srbija protiv Argentine vodi sa 46:32.

21.07 - Posle dva zakucavanja Raduljice, Srbija na sredini druge deonice ima 19 poena prednosti - 39:20.

20.55 - Posle uspavanog početka, Srbija zaigrala mnogo bolje u nastavku prve četvrtine, koju rešava u svoju korist 26:14.

20.44 - Spor početak utakmice za obe ekipe. Poeni se uglavnom postižu ispod samog koša, ili sa linije za slobodna bacanja. Na sredini prve četvrtine Srbija vodi 8:7.

20.32 - Počeo je meč u Kombank areni.

20.29 - Odsvirane su himne dve reprezentacije, sve je spremno za početak meča. Pre susreta, Stefan Marković dobija priznanje za 100 odigranih mečeva u dresu "orlova".

19.50 - Košarkaši Turske plasirali su se u finale "Trofeja Beograda", pošto su sa 77:66 savladali ekipu Portorika.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво