Nikolić: Jaru pobegao u Ameriku

Kao bomba je odjeknula vest da je najbolji igrač Radničkog Muftau Jaru suspendovan zbog kršenja klupske discipline i ugovornih obaveza. Trener Miroslav Nikolić dao je objašnjenje za ovaj događaj.

Kragujevački Radnički suspendovao je svog najboljeg košarkaša u ovoj sezoni Muftaua Jarua zbog kršenja klupske discipline i "ugovornih obaveza". Trener Miroslav Nikolić objasnio je o čemu se radi.

"Apsolutno nikakvih sukoba sa njim nije bilo, nije bilo konflikta nikakve vrste. Poslednjih mesec dana hteo je da ide kući, govorio da pati ovde, da mu je bolesna majka, a onda smo saznali da je pobegao i otišao u Ameriku, a da se nikome nije javio. Spakovao se, uzeo taksi i otišao. Nije se ni pozdravio, iz čista mira", objasnio je za "Žurnal" Miroslav Nikolić.

Trener Radničkog navodi da Jaru nije tražio odsustvo da poseti majku.

"Nije tražio dopust da poseti porodicu, već je tražio da ode za stalno. Da je tražio odsustvo zbog takve stvari, sigurno bih ga pustio. Međutim, on je hteo da ode, da raskine ugovor, ali nikakvog osnova za tako nešto nije imao. Znali smo da će, posle dobrih partija po dolasku u Kragujevac, mnogo klubova hteti da ga uzme, zbog čega smo ga i isplaćivali do poslednjeg dogovorenog iznosa. Suspendovali smo ga i o svemu obavestili FIBA".

Nikolić ne negira činjenicu da su menadžeri možda odigrali važnu ulogu u odluci Jarua da iznenada napusti klub.

"Tražili su da ga pustimo u neki drugi klub, ali nisam dao. Ne znam da li su mu menadžeri napunili glavu ili ne, ali ugovor nije jednosmeran. Ne može da se poštuje samo želja i interes jedne strane, već dogovoreno. Ako je klub ispunio obaveze prema igraču, on takođe mora svoje. Ne mogu da nađem zamerku na njegovo ponašanje dok je bio tu", dodao je Nikolić i istakao da "ne gaji nadu" da bi Jaru mogao da se vrati u redove Kragujevčana.

Nikolić, koji je istakao i da mu se u trenerskoj karijeri nije dogodilo da ga tako igrač napusti bez reči, kaže da klub neće dovoditi zamenu za Jarua.

"Imamo dvojicu mladih centara, pa se neka bore za mesto. Novca nemamo, jer umesto da slavimo 70 godina košarke u Kragujvecu, daj Bože da se klub ne ugasi, jer nemamo ni za putovanja. Poslednjih nekoliko finansirali mi smo mi iz kluba. U ponedeljak ćemo znati i da li ćemo imati novca za putovanje u Sankt Peterburg na gostovanje Spartaku u Evrokupu. Ne bih voleo da nas kazne, jer ćemo u tom slučaju biti svi na gubitku, ali možda nećemo imati drugog izbora", iskren je bio Nikolić.

Jaru ima 23 godine, a ove sezone u Jadranskoj ligi ima prosek od 11,9 poena i 10,5 skokova po meču, dok mu je učinak u Evrokupu još bolji, pošto tamo beleži 17,1 poen i 13,1 skok po utakmici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво