Читај ми!

Pešić napustio Zvezdu

Svetislav Pešić više nije trener Crvene zvezde. Ovu vest je objavio predsednik kluba Nebojša Čović. Pešića će zameniti njegov doskorašnji pomoćnik Milivoje Lazić, dok će asistent biti Milan Gurović.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je doneta zajednička odluka da Svetislav Pešić više ne bude trener. Tim će u narednoj sezoni voditi Milivoje Lazić, dosadašnji pomoćnik Pešića.

"Posle razgovora je doneta zajednička odluka da on ne bude vise trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub. Sa Pešićem je raskinut ugovor koji je prošlog leta potpisan na dve plus jednu sezonu", rekao je Čović novinarima u Beogradu i dodao da će Milan Gurović biti pomoćnik novog trenera Milivoja Lazića.

Pešić je Zvezdu preuzeo u avgustu prošle godine i sa klubom prošao finalnu seriju Superlige Srbije u kojoj je poražena od Partizana, osvojila je 10. mesto u Jadranskoj ligi, a od "crno-belih" je izgubila i u finalu Kupa Srbije.

Kao razlog odlaska sa mesta trenera "crveno-belih", Pešić je u zajedničkom saopštenju sa klubom naveo veći angažman sa reprezentacijom Nemačke.

U medijima se proteklih dana kao Pešićev naslednik pominjao selektor Crne Gore Luka Pavićević, ali je Čović rekao da on ima ugovor sa francuskim Roanom.

"Tačno je da postoje kontakti i razgovori sa Lukom Pavićevićem, ali od danas je Lazić prvi trener ekipe. Ako može da dodje do promene u pregovorima bićete obavešteni", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Čović je dodao da je cilj "crveno-belih" u narednoj sezoni borba za prvo mesto u svim takmičenjima.

"Očekujemo da nam država ove godine pomogne i da se nastavi projekat izgradnje hale. Ne tražimo ništa što je van zakona, svi računi Crvene zvezde su deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade", kazao je Čović.

Predsednik crveno-belih je rekao da ne dolazi u obzir privatizacija Zvezde i da će u slučaju takvih nagoveštaja on prvi obavestiti javnost i napustiti klub.

Zvezda je juče potpisala dvogodišnji ugovor sa krilnim igračem Markom Simonovićem, a potrebno joj je još četiri do pet igrača.

"Ne mogu da pričam o imenima jer bi onda neko drugi mogao da dodje do ih pre nas, ali biće svakako interesantno", rekao je Čović.

Čović je rekao da su sinoć novi članovi Predsedništva Zvezde postali nekadašnji košarkaš Andrej Vučić - brat političara Aleksandra Vučića, i diplomirani ekonomista Goran Veselinović, koga je predsednik "crveno-belih" predstavio kao stručnjaka za marketing.

Košarkaši Crvene zvezde okupiće se 5. avgusta, a prvi trening uoči nove sezone imaće dan kasnije.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво