Adžić otišao, uskoro izbori

Ivan Adžić više nije sportski direktor Crvene zvezde. "Podnosim ostavku na mesto sportskog direktora FK Crvena zvezda. Zahvaljujem svima u klubu na uspešnoj saradnji", piše između ostalog u Adžićevoj poruci postavljenoj na sajtu kluba. Predsednik kluba Vladan Lukić najavio raspisivanje izbora po završetku jesenjeg dela sezone.

Promene u Crvenoj zvezdi počele su da se dešavaju dan kasnije od očekivanog. Iako se očekivalo da će sportski direktor Ivan Adžić dati ostavku ne mesto sportskog direktora u klubu juče , on je to učinio danas.

"Podnosim ostavku na mesto sportskog direktora FK Crvena zvezda. Zahvaljujem svima u klubu na uspešnoj saradnji... Zbog teške situacije u klubu, uradio sam pet prelaznih rokova bez budžeta. Uprkos tome, dve godine su nam otimane titule - javnost zna kako. Danas ostavljam tim čija je zvanična tržišna vrednost po Transfemarktu 21,5 miliona evra, a u ovom periodu smo imali nekoliko transfera od kojih je klub živeo", napisao je između ostalog Adžić u poruci članovima Upravnog odbora.

On je naveo da ostavku nije podneo zbog zahteva javnosti, već zbog namere da rastereti klub.

"Želim da istaknem da ostavku na mesto sportskog direktora nikada ne bih podneo samo zbog zahteva javnosti. Za svoj rad odgovaram samo onima koji su me izabrali. Ovo činim kao moralan čovek koji želi da svojom ostavkom rastereti klub i igrače od pritiska pod kojim se nalaze. Ne želim da se priča o meni, želim da omogućim klubu i igračima da se na miru pripreme za predstojeće dve utakmice i nastavak prvenstva" završio je Adžić, koji je još poručio da klub voli iznad svega i da se nada da će se brzo videti kako je put kojim Zvezda ide ispravan.

Za to vreme Zvezdin predsednik  Vladan Lukić najavio je izbore u klubu po završetku jesenjeg dela prvenstva.

"Kao predsednik kluba imam pravo da predložim raspisivanje izbora i to ću uraditi na sednici upravnog odbora na kraju (jesenje) sezone", rekao je Lukić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da je sportski direktor Ivan Adžić preuzeo odgovornost za loše rezultate i da je zbog toga danas podneo ostavku. Predsednik crveno-belih je dodao da se neće žuriti sa zamenom za Adžića, a analiza u zimskoj pauzi će možda pokazati da "on nije jedini krivac" za loše rezultate.

Lukić je kazao da su moguće još neke promene u klubu, ali ne one "koje se pominju u medijima".

"Ponašanje dela javnosti nije dobronamerno i ljut sam na deo medija. (Branko) Radujko nije napustio upravni odbor, niti (Oliver) Dulić razmišlja o tome", naveo je Lukić.

 Zvezdin predsednik je dodao da zna ko bi u budućnosti mogao da vodi Crvenu zvezdu, ali nije hteo da kaže njegovo ime.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво