Читај ми!

Urugvaj na tronu

Golovima Suareza i Forlana fudbalska reprezentacija Urugvaja pobedila je u finalu Kupa Amerike u Buenos Ajresu selekciju Paragvaja sa 3:0. Treće mesto pripalo je državnom timu Perua, koji je u subotu pobedio Venecuelu sa 4:1.

Na krilima svojih najboljih igrača, Luisa Suaresa i Dijega Forlana, reprezentacija Urugvaja je na uverljiv način došla do velikog uspeha. Trijumfom na kontinentalnom šampionatu izabranici selektora Oskara Tabaresa potvrdili su da nije slučajno osvojeno četvrto mesto na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

"Igrali smo kao tim. Mislim da kada je ekipa ovako ujedinjena i kada ima zajednički cilj, mogu da se urade dobre stvari", izjavio je strelac prvog kola Suares, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira u Argentini.

Pobednik finala rešen je već posle 45 minuta. Furioznim napadima Urugvajci su tradicionalnog protivnika saterali u mišju rupu, a rezultat takve igre bila je prednost u 12. minutu, kada je Suares postigao svoj četvrti pogodak na ovogodišnjem takmičenju Kupa Amerike.

Sve dileme razrešio je pred kraj poluvremena Dijego Forlan, koji je na dodavanje Riosa majstorski savladao pouzdanog paragvajskog golmana Husta Viljara.

Paragvaj je u nastavku pokušavao da bar smanji vođstvo rivala, stvorio je nekoliko povoljnih šansi, ali je odbrana Urugvajaca bila na visini zadatka i čuvala sigurnu prednost.

Pred kraj utakmice, Forlan je uz pomoć Suaresa samo krunisao odlično izdanje "Urusa" za veliki trijumf i očekivano slavlje brojnih navijača.

"Nemam reči da opišem šta za mene znači ova pobeda. Trofej Kupa Amerike osvajali su moj deda i otac i, evo, sada je i meni to pošlo za rukom. Tri generacije su osvajale ovaj trofej i ime Forlan će ostati u istoriji", izjavio je dvostruki strelac.

Urugvaj je osvojio rekordnu 15. titulu prvaka Južne Amerike, jednu više od domaćina Argentine. Paragvaj je dva puta bio najbolji, 1953. i 1979. godine.

Spektakularna utakmica odigrana je na stadionu Monumental u Buenos Ajresu pred 50.000 gledalaca.

Strelci: Suares u 12. i Forlan u 42. i 90. minutu.

Urugvaj: Muslera, M. Pereira, Lugano, Koates, Kaseres (od 88. Godin), Gonsales, Peres (od 69. Eguren), Rios, A. Pereira (od 63. Kavani), Forlan, Suares.

Paragvaj: Viljar, Piris, Veron, Da Silva, Marekos, Ortigosa, Riveros, Kareses (od 64. Peres), Vera (od 64. Estigaribija), Valdes, Sebaljos (od 76. Barios).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара