Žiga prekinuo uspavanku

Nikola Žigić obeležio meč u Bugarskoj. Prvo je postigao pobedonosni gol za Srbiju, sa sve kapitenskom trakom, a onda je zaradio isključenje u nadoknadi vremena. Pižonova zabeležio prvu pobedu na klupi "Orlova", koji nisu oduševili u Sofiji. Odbrana odlična, vezni red zakazao, krila odsečena, napad bez prilika. Debitanti pokazali da se na njih može računati.

Oko 1.500 gledalaca koji su "ispunili" tribine stadiona Vasil Levski u Sofiji sigurno su se pokajali što su odlučili da uživo gledaju prijateljski susret Srbije i Bugarske. Najpre zbog toga što su pošteno pokisli, a i zato što nisu videli ništa od obećane dobre predstave na terenu.

Možda je i jaka kiša omela najbolje fudbalere Srbije i Bugarske da pokažu koliko umeju, jer je teren svakako bio i više nego težak za igru, ali za 90 minuta igre nije viđeno, pa takoreći ništa vredno pomena.

Selektor Srbije, u prijateljskom susretu sa izabranicima Lotara Mateusa, upisao je prvu pobedu na klupi "Orlova". Još važnije od toga, Pižon je isprobao nekoliko novih igrača, koji su pokazali da se može i ubuduće računati na njih.

U startnih 11 našlo se tri debitanta. Bojan Jorgačević, golman Genta, zauzeo je mesto među stativama, dok su Marko Mirić iz Spartaka i Adem Ljajić iz Fiorentine bili odgovorni za napade "Orlova".

Odbrana, kao i u prošlosti, perfektno je funkcionisala točom čitavog meča. Kolarov, Vidić, Ivanović i Subotić, nisu dopustili upornim Bugarima da ozbiljnije ugroze Jorgačevića, koji je kod svakog udarca domaćih fudbalera sjajno reagovao.

Vezni red se na ovom meču nije pokazao baš najbolje. Radosav Petrović i Nenad Milijaš nisu bili preterano primećeni u prvih 45 minuta igre, pa napadi Srbije nisu bili ni malo ozbiljni.

Mirić i Zoran Tošić su pokušavali po bokovima da naprave višak, i pokušaju, kao i Adem Ljajić da uposle Dragana Mrđu, ali to im nije polazilo za nogom.

Mrđa, koji je bio usamljen u napadu, u prvom poluvremenu nije dobio niti jednu korisnu loptu.

Bugari su želeli pred malobrojnom domaćom publikom da što pre dođu do gola, ali su se uporni pokušaji Martina Petrova, Ivelina Popova i Valerija Božinova, završavali na dvadesetak metara od gola "Orlova".

Prvu priliku Srbija je napravila u samom finišu prvog dela igre. Prvo je Kolarov odlično opalio po lopti iz "slobodnjaka", ali je ona završila tik pored stative. Ni pokušaj Raće Petrovića nekoliko sekundi kasnije nije pronašao put do mreže.

Malobrojni gledaoci nimalo nisu bili srećni zbog fudbala koji su videli u prvom poluvremenu, a nisu znali da ih isto očekuje i u nastavku. Malobrojni srpski navijači bili su u majicama sa likom predsednika FSS-a Tomislava Karadžića, iza rešetaka, a tokom susreta su vikali: "Tole odlazi".

I u drugom poluvremenu viđena je takoreći ista priča. Uspavanka, u režiji bugarskih i srpskih fudbalera, koja je prekinuta desetak minuta pred kraj.

Vladimir Petrović je napravio nekoliko promena, isprobao je i Trivunovića i Ivana Radovanovića, a priliku su dobili i Žigić, Rajković, Sulejmani i Ninkov.

Izlaskom Vidića, kapitensku traku dobio je Nikola Žigić, koji je odgovoran za ono malo uzbuđenja koja su viđena u Sofiji.

Veseljko Trivunović, 30-godišnji fudbaler OFK Beograda, fantastično je poslao loptu najvišem fudbaleru Srbije, ovaj je uspeo da pobegne ofsajd zamci zadnje linije Bugara, i onda, rutinski, smesti loptu iza leđa Nikolaja Mihajlova. To se dogodilo 11 minuta pre kraja meča, ali tu nije kraj uzbuđenjima.

Žigić je u nadoknadi vremena zaradio drugi žuti karton, zbog povlačenja za dres, pa je morao, nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, na tuširanje.

Posle 90 minuta igre u Sofiji, može se reći da su i jedni i drugi fudbaleri pružili veoma lošu predstavu, da je Srbija iskoristila prvu pravu priliku i postigla gol, da je Vladimir Petrović Pižon upisao prvu pobedu na klupi Srbije, i još važnije, da je dobio nekoliko novih igrača na koje će moći u budućnosti da računa.

Pozitivna stvar je to što je ovo bila prijateljska utakmica, pa vremena za uigravanje "orlova" i ispravljanje grešaka ima još. Ali u što skorije vreme moraju pronaći igru, jer, uz dužno poštovanje večerašnjem rivalu, ovako neće moći protiv daleko jačih evropskih selekcija.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи