Metalac čestitao proleće Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Kragujevcu od Metalca sa 1:2 i u 19. kolu Super lige i omogućili večitom rivalu Partizanu da zaostatak za liderom srpskog prvenstva smanji na dva boda. Prvi poraz Crvene zvezde na gostovanjima.

Tri boda Metalcu doneo je gol Srđana Simovića posle kontranapada u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Prvi gol Metalca je u 53. minutu bio delo Aleksandra Miljkovića, ali je Zvezda izjednačila u 90. kada je Vladimir Bogdanović bio precizan sa penala. Prethodno je jedan fudbaler Metalca igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Metalac je, ipak, stigao do četvrte pobede u isto toliko kola prolećnog dela sezone u kome je najuspešniji tim lige. Zvezda je pretrpela prvi poraz u prolećnom delu sezone, a drugi ukupno, pa Marko Mugoša neće po lepom pamtiti debi u crveno-belom dresu beogradskog tima.

Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Čukaričkog sa 3:0 u 19. kolu Super lige i na dva boda se približili lideru srpskog prvenstva Srbije Crvenoj zvezdi.

Bunker Čukaričkog prvi je šutem sa ivice kaznenog prostora probio Aleksandar Davidov u 26. minutu, da bi Brazilac Kleo u 53. posle centaršuta Marka Lomića povisio vođstvo Partizana na 2:0. Konačan rezultat je u 89. minutu postavio Radosav Petrović na asistenciju Lamina Dijare.

Crno-beli su tako iskoristili poraz Zvezde na gostovanju kod Metalca u Kragujevcu od 1:2 i zaostak za večitim rivalom smanjili na dva boda.

Trećeplasirani Spartak je u Subotici osvojio sam bod u duelu sa Javorom, pošto je utakmica završena bez golova. Spartak se, ipak, učvrstio na trećem mestu, pošto je novosadska Vojvodina u Smederevu izgubila sa 0:1, iako je domaći tim od 42. minuta imao igrača manje zbog isključenja Marka Milosavljevića.

Jedini gol Smederevo je postiglo sa devetoricom igrača na terenu, pošto se Dejanu Rankoviću ukazivala lekarska pomoć dok je Dejan Živković sa više od 30 metara precizno i snažno gađao protivničku mrežu.

Spartak je u dosadašnjem toku sezone sakupio 33 boda, tri više od Vojvodine, koju je posle pobede nad Napretkom u Kruševcu od 2:1 stigao i OFK Beograd.

BSK je bio ubedljiv u susretu sa kulskim Hajdukom i pobedio sa 3:0 golovima Asmira Kajevića, Aleksandra Đukića i Dejana Babića.

Beograd: Partizan - Čukarički 3:0 (1:0)
Strelci: Davidov u 28, Kleo u 53. i Petrović u 87. minutu

Jagodina: Jagodina -Borac Čačak 0:1 (0:1)
Strelac: Spirovski u 36. minutu

Borča: BSK - Hajduk 3:0 (2:0)
Strelci: Kajević u 6, Đukić u 17. i Babić u 67. minutu.

Kragujevac: Metalac - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
Strelci: Miljković u 53. i Simović u 90. za Metalac, a Bogdanović iz penala 90. minutu za Crvenu zvezdu.

Kruševac: Napredak - OFK Beograd 1:2 (1:1)
Strelci: Jon u 23. za Napredak, a Marković u 12. minutu i u Beljić 84. minutu za OFK Beograd

Smederevo: Smederevo - Vojvodina 1:0 (0:0)
Strelac: Živković u 86. minutu.

Subotica: Spartak - Javor 0:0

Sutra je na programu meč Rad - Mladi radnik.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво