Pobeda Partizana u 136. derbiju

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 2:0 (1:0) u 24. kolu Superlige Srbije i tako povećali prednost na tabeli.

Golove za Partizan postigli su Lamin Dijara u 12. i Nikola Vujović u 82. minutu meča.

Žuti kartoni: Moreira i Fejsa (Partizan), Ninkov i Kleo (Crvena zvezda).

Stadion Partizana u Beogradu.
Gledalaca: oko 18.000
Sudija Dragan Krstić iz Beograda. Delegat: Dušan Tomić iz Novog Sada

Partizan: M. Božović-Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović - Fejsa, Moreira - Tomić, Ljajić (Vujović) - Dijara (Petrović), Bogunović (Vašington).

Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Tutorić, Tomović, Pejčinović - Isah, Milijaš - Lazetić (Šišić), Koroman - Oumaru (Parker), Kleo.

Fudbaleri Partizana uspeli su da posle punih osam godina savladaju najvećeg rivala na domaćem terenu, pa su kao lideri na tabeli stekli ogromnu bodovnu prednost i nalaze se nadomak osvajanja nove titule državnog prvaka.

Crno-beli su propustili idealnu priliku da zabeleže mnogo ubedljiviju pobedu, jer podatak da je najbolji u redovima Crvene zvezde bio golman Saša Stamenković dovoljno govori o nadmoćnosti domaće ekipe.

Partizan je, iako oslabljen odsustvom Brazilca Žuke, od početka meča uspostavio dominaciju na terenu. Delovao je mnogo sigurnije i uverljivije, a njegov srednji red predvođen Ljubomirom Fejsom u potpunosti je kontrolisao situaciju na terenu. Fejsa, kojeg su na proteklim utakmicama navijači Partizana izviždali, pružio je najbolju igru otkako došao u šampionsku ekipu.

Crvena zvezda nije ni izbliza uspela da ponovi igru od pre nešto manje od mesec i po dana na istom stadionu, kada je bilo nerešeno 1:1. Njeni fudbaleri delovali su potpuno nemoćno i tek ulaskom južnoafričkog reprezentativca Parkera srednji red crveno-belih je nešto živnuo. Osim nekoliko poluprilika, gosti su bili potpuno nemoćni na svim delovima terena.

Prava je šteta što najbolji Partizanov fudbaler Moreira nije iskoristio tri stopostotne prilike, jer bi se proslavio kao i u prošlom derbiju, kada je izjednačio rezultat u poslednjim sekundama utakmice.

Ovim uspehom Partizan je gotovo sigurno obezbedio titulu nacionalnog prvaka, pošto ima 13 bodova prednosti nad drugoplasiranom Vojvodinom, a 14 više od večitog rivala Crvene zvezde na trećem mestu.

Bio je ovo 136. večiti derbi i 36. pobeda Partizana. Crvena zvezda je do sada slavila na 57 utakmica, dok su 43 meča završena nerešenim rezultatom.

Jokanović: Zaslužena pobeda

"Zasluženo smo pobedili, iako je utakmica bila ravnopravna u prvom poluvremenu. U drugom smo pronašli prostor za polukontre i mogli smo da postignemo još neki gol. Utakmica je bila lepa i kvalitetna", rekao je Jokanović

"Ne znam baš da li smo lako pobedili, ali smo svoj posao odradili kvalitetno. Bitno je da smo povećali prednost na tabeli i da do kraja ima sve manje utakmica. Ovo nam olakšava posao u Kupu, pošto nam u prvenstvu sve 'teče na vodenicu'", rekao je Jokanović.

Janevski: Zaslužena pobeda Partizana

"Partizan je zasluženo pobedio. Bili smo ravnopravni samo u prvom poluvremenu. Rano smo primili gol, ali smo posle dobro igrali do kraja prvog dela. Tražio sam da igramo ofanzivnije, a Partizan je lako pobedio zato što je u svim linijama bio jači u duelima jedan na jedan", rekao je Janevski.

"Rano smo se predali, već posle 20-25 minuta drugog poluvremena. Posle toga čak ni ja nisam verovao da ćemo postići gol. (Golman Saša) Stamenković bio je naš najbolji igrač i da njega nije bilo, Partizan je mogao ubedljivije da pobedi", rekao je Janevski.

"Ovo je ogromna prednost na tabeli i naše šanse za osvajanje prvenstva su svedene na minimum. Nećemo se odreći trke za titulu zbog rejtinga kluba i navijača, ali moramo više da se koncentrišemo na Kup", rekao je Janevski.

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи