Zvezdan Terzić na poternici Interpola

Nacionalni biro Interpola raspisao je međunarodnu poternicu za nekadašnjim direktorom OFK Beograda Zvezdanom Terzićem, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Kako je rečeno, poternica je izdata po nalogu Okružnog suda u Beogradu pošto se Terzić nalazi u bekstvu od početka ove godine i ona je obavezujuća za sve zemlje članice Interpola.

Okružni sud vodi istragu protiv Terzića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 1998. godine protivpravno prisvojio tadašnjih 1,1 milon maraka, odnosno pola miliona evra, od transfera fudbalera tog kluba Vanje Grubača u nemački Hamburger.

Taj novac je, prema rešenju o sprovođenju istrage, trebalo da pripadne klubu sa Karaburme.

Protiv Terzića je u martu raspisana sudska, interna poternica.

Okružni sud vodi istragu i protiv bivšeg sekretara Zajednica fudbalskih prvoligaša Milovana Nikodinovića zbog sumnje da je pomogao Terziću, odnosno izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Nikodinović, koji je uhapšen početkom aprila, pušten je posle desetak dana iz pritvora da se brani sa slobode.

On se tereti da je raskinuo Grubačev ugovor sa OFK Beogradom bez znanja i odluke tročlane arbitražne komisije, koja je trebalo da odluči o tome.

Na osnovu te lažne odluke, Nikodinović je izdao dozvolu za odlažak igrača u inostranstvo, iako je Grubač prema važećem ugovoru još bio igrač OFK Beograda, a lažno je prikazano da je slobodan.

Na taj način Nikodinović je omogućio Terziću da u Nemačkoj naplati dva gotovinska čeka i on je taj novac, umesto da uplati na račun kluba, zadržao za sebe.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво