Читај ми!

Nova pobeda Zvezde u Antaliji, nadigran Dinamo Tbilisi

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Dinamo Tbilisi sa 3:2 na pripremama u Antaliji. Ovo je crveno-belima četvrta pobeda iz isto toliko kontrolnih mečeva na pripremama za nastavak sezone. Trener Miloš Milojević je izjavio da je zadovoljan pobedom.

Zanimljiva fudbalska predstava u ovoj fazi priprema. Crvena zvezda je igrala sa kombinovanim sastavom, ali je dominirala tokom celog meča, naročito u drugom delu igre. Prvi deo je pripao rivalu, a onda je trener Milojević pojačao satav i ekipa je stigla do preokreta. Naša tim je opravdala ulogu favorita, a trener crveno-belih može da bude zadovoljan prikazanim od njegovih izabranika.

Crveno-beli su počeli u sastavu: Vasiljević, Gobeljić, Leković, Dragović, Rodić, Srnić, Veljko Nikolić, Prucev, Kangva, Mijatović i Pešić. 

Kombinovani sastac Zvezde uspeo je da povede u 30. minutu. Mijatović je poslao loptu u prazno ka Pešiću, koji je prihvatio loptu pre golmana gostiju i poslao je u mrežu.

Usledio je preokret rivala u 34. minutu Omar je opalio sa oko 30 metara, lopta prolazi kroz ruke Vasiljevića i završava u mreži.

Samo minut kasnije Dinamo je stigao do vođstva. Brz napad po desnoj strani, lopta je bila ubačena u kazneni prostor, na odbitak je dobro reagovao Gonzaleš  poslao loptu u gol. 

U nastavku na teren su ušli Kanga, Katai i Ivanić i odnos snaga na terenu se još više promenio. Konstantan pritisak crveno-belih se isplatio i Zvezda dolazi do preokreta.

Zvezda je izjednačila u 54. minutu. Prucev je odlično prošao po desnoj strani, pronalazi Pešića u petercu koji postiže svoj drugi gol na meču.

Crveno-beli su do preokreta došli u 75. minutu.  Kratko izveden korner sa leve strane, Kanga odlično pronalazi Ivanića koji iz drugog pokušaja uspeva da savlada golmana rivala.

Do kraja meča još nekoliko prilika na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.

Milojević: Volimo pobede, nastavićemo da radimo na taktici

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Dinama iz Tbilisija na pripremnom meču u turskoj Antaliji.

"Drugačija utakmica u odnosu na prethodne... Menjali smo formaciju zbog igrača koje sam imao na raspolaganju, hteli smo nešto da probamo i zaista nemam zamerku za ekipu. Desi se da padne koncentracija, ovo je po prvi put što se tiče defanzive da se to dogodilo, te smo primili dva jeftina gola, ali su igrači pokazali karakter i želju da pobede utakmicu, a to je ono što krasi Zvezdu."

"Hoćemo uvek da pobedimo, iako smo i uigravali različite stvari. Fizički dobro izgledamo, a do početka prvenstva ima još dve nedelje, kada je reč o taktici veoma smo korektni i mislim da ćemo kad uđemo u manji obim treninga, imati još bolju realizaciju", rekao je Milojević.
Šef stručnog štaba je najavio da će fudbaleri Crvene zvezde do kraja priprema uglavnom raditi na taktici.

"Neki sitni taktički detalji, uz cilj da dodatno uigramo ekipu za proleće. Znamo da imamo kvalitet kad smo uigrani i orni i kada je naš govor tela dobar na terenu, onda smo agresivni ka napred, što nas i krasi. Ipak, ima još taktičkih detalja na kojima treba da radimo".

Šampion Srbije će do kraja priprema u Turskoj odigrati još dve prijateljske utakmice i to protiv Ludogoreca i Austrije Lustenau.

"U planu je još šest treninga i dve utakmice do petka. Igrači su slobodni sutra, danas su oni koji nisu imali priliku da zaigraju, što nema veze s tim da li su zaslužili, već sa veličinom grupe, dopunili performanse trčanjem. Priključio nam se i Vigo..."

"Imaćemo dva treninga u utorak, potom trening i utakmicu u sredu, onda opet treninge u četvrtak i u petak još jedan meč. Igrači će po povratku u Beograd dobiti dva slobodna dana, da se spreme psihički za početak prolećnog dela sezone", zaključio je Milojević.

 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво