Čitaj mi!

Arsen Venger najavio velike promene na narednom Mundijalu

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru možda je i poslednje koje će biti odigrano po ovom modelu. Postoji ideja da Mundijal od 2026. godine potpuno promeni format takmičenja, izjavio je Arsen Venger direktor Međunarodne fudbalske federacije za razvoj fudbala a preneo je I-Es-Pi-En.

Naredno Svetsko prvenstvo, 2026. biće održano u Kanadi, Sjedinjenim Državama i Meksiku, a na njemu će učestvovati 48 reprezentacija. Venger je nagovestio da se razmatraju tri različite varijante po kojima bi bio igran naredni Mundijal.

"Još nismo odlučili, ali razmišljamo o tome šta bi bilo najbolje. Da li će biti 16 grupa sa po tri reprezentacije, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest grupa od po četiri ekipe... Pobednici ta dva takmičenja bi igrala finale, koje bi odlučilo svetskog šampiona", izjavio je Arsen Venger.

Venger smatra da će odluka o formatu narednog mundijala biti doneta do kraja naredne godine. Mundijal 2026. biće održan u Meksiku, Americi i Kanadi, što će biti prvi put u istoriji da se Svetsko prvenstvo igra u tri zemlje.