Читај ми!

Partizan protiv Slovackog u Humskoj za osminu finala Lige konferencije (21.00, RTS1)

Fudbaleri Partizana igraju večeras od 21.00 sat (RTS1) protiv češke ekipe Slovackog utakmicu poslednjeg, šestog kola grupe D Lige konferencije.

Dve pobede protiv Kelna, koji je pre takmičenja važio za najvećeg favorita u grupi D, Partizanu su otvorila vrata evropskog proleća.

Fudbaleri Gordana Petrića nisu iskoristili prvu meč loptu, pošto su u prethodnom kolu izgubili od Nice u Francuskoj, ali će sada na svom terenu imati priliku da obezbede proleće u Evropi.

Crno-beli su pred poslednje kolo na deobi prvog mesta. Imaju isti broj bodova, ali i lošiji međusobni skor od Nice, pa bi u slučaju jednog osvojenog boda obezbedili drugo mesto u grupi.

Pobeda protiv češke ekipe povećala bi šanse crno-belih da grupnu fazu takmičenja završe na prvom mestu u grupi, što bi značilo i direktan plasman u osminu finala Lige konferencije, ali za tako nešto potrebno je da Nica ne savlada Keln u Francuskoj.

U slučaju nerešenog rezultata u Humskoj, crno-beli će u baraž za osminu finala sa druge pozicije u grupi, a iza koje ekipe zavisilo bi od ishoda utakmice u Kelnu.

Partizan bi i u slučaju poraza mogao do drugog mesta na tabeli, ali samo ako bi Nica savladala ekipu Kelna u Nemačkoj.

Prethodna utakmica Partizana i Slovackog, odigrana u Češkoj na samom početku takmičenja, završena je rezultatom 3:3. Crno-beli su tada imali dva gola zaostatka i igrača manje na terenu, uspeli su da preokrenu, ali su Česi izjednačili pred sam kraj meča.

Pred duel sa timom iz Češke, Partizan je u nedelju deklasirao Radnički iz Niša rezultatom 4:0 u okviru 17. kola domaće Superlige Srbije. 

Na tribinama stadiona u Humskoj večeras će biti samo deca pošto je Uefa kaznila Partizan zbog nereda pristalica crno-belih na duelu sa Kelnom. 

Utakmica Partizan - Slovacko počinje u 21.00 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a njen tok možete pratiti i na našem Portalu.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво