Читај ми!

Iznenađenja i razočaranja grupne faze Lige šampiona

Završena je grupna faza Lige šampiona i poznati su učesnici eliminacione runde takmičenja. Žreb za nokaut fazu je zakazan za ponedeljak u 12 časova, a ekipe su podeljene u dva šešira.

Grupna faza Lige šampiona ove sezone bila je fudbalski zanimljiva, a u pojedinim grupama napeta do samog kraja.

Prethodnih godina dešavalo se da sve ide po planu velikih, bogatijih, individualno jačih klubova, te je ujedno postalo i (ne)zanimljivo gledati duele u kojima se pobednik već nazire. 

Najzanimljivije je bilo u Grupi D, gde su sva četiri tima pre poslednjeg kola bila u mogućnosti da se domognu naredne faze takmičenja.

Sportingu je bio dovoljan bod, dok Totenhem nije smeo da izgubi. U jednom momentu engleski tim je gubio od Marselja, a ekipa iz Lisabona je vodila. 

Na kraju Ajntraht je preokrenuo protiv Sportinga, a tim Antonija Kontea je savladao Marselj, pogotkom za pobedu u sudijskoj nadoknadi vremena.

Prva faza ove sezone završena je sa nekoliko iznenađujućih rezultata, mnogi od favorita su se zaustavili u takmičenju po grupama. 

S tim u vezi, na proleće u Ligi šampiona od timova koji su glasili za adute u svojim grupama, nećemo gledati Juventus, Barselonu, Atletiko Madrid, Marselj i Ajaks. Pomenuti klubovi ujedno predstavljaju iznenađenja, ali i razočaranja u elitnom fudbalskom takmičenju ove sezone.

Svi pomenuti klubovi, sem Marselja i Atletika, igraće drugo po kvalitetu tamičenje u Evropi. 

Samo dva tima van lige petice

Premijer liga i Bundesliga ove sezone imaju najveći broj ekipa u nokaut takmičenju Lige šampiona, po čak četiri, Seriju A će predstavljati tri tima, dok primera radi Španija ima samo jednog predstavnika – Real Madrid. Čast francuske lige braniće Pari Sen Žermen. 

Ostatak klubova, tj. dva tima dolaze iz Belgije i Portugalije i oni su bili direktni takmaci u Grupi B, a eliminisali su Bajer Leverkuzen i Atletiko Madrid. 

Žreb osmine finala Lige šampiona zakazan je za 7. novembar, a ekipe su podeljene na povlašćene i nepovlašćene. 

Povlašćeni: Napoli, Porto, Bajern Minhen, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Mančester siti i Benfika.

Nepovlašćeni: Liverpul, Klub Briž, Inter, Frankfurt, Milan, Lajpcig, Dortmund, Pari Sen Žermen.

Prvoplasirani iz grupne faze bi trebalo da imaju na papiru lakši posao, a dobro je poznato da ne mogu biti u duelu protiv timova iz svoje zemlje, kao i sa onima sa kojima su već igrali tokom jeseni. 

Nema sumnje da ćemo nakon Svetskog prvenstva gledati zaniljive utakmice u borbi za finale Lige šampiona, koje je zakazano za 10. jun 2023. godine na najvećem stadionu u Istanbulu – Olimpijski stadion Ataturk.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво