Читај ми!

Poraženi Juventus slavi trijumf Benfike, PSŽ ipak drugi u grupi H

U poslednjem kolu grupe H Lige šampiona Benfika je ubedljivim trijumfom 6:1 nad Makabi Haifom obezbedila prvo mesto. PSŽ pao na drugo mesto, iako je pobedio Juventus 2:1 u Torinu.

Glavni epilog parova poslednjeg kola grupe H jeste taj da je Juventus uspeo da se održi u evro takmičenjima.

"Stara dama" koja je zbog povreda i suspenzija spremila sastav bez 15 igrača, poražena je od favorita Pari Sen Žermena 2:1, posle 90 minuta časne borbe. Domaćini su bili svesni svoje pozicije i slabosti, ali su uspeli da pariraju favoritima.

Kilijan Embape je efektnim pogotkom doveo goste u prednost u 13. minutu. 

Izjednačio je Bonući u 39. minutu u izgrađenoj akciji iz prekida. Slobodnjak je izveo Lokateli do Kvardada, koji glavom asistira potpuno samom Bonućiju na drugoj stativi. Juventus je nekoliko puta zapretio u prvom poluvremenu, tako da su ostavili pozitivan utisak po odlasku na veliku pauzu.

Rezervista Parižana Nunjo Mendeš imao je svoj momenat slave. Tek što je ušao u igru, istrčava kontru, Embape ga proigrava i eto 2:1 za goste. To je bio i konačan rezultat.

Juventusova gorka pilula nije postala još teža za gutanje, jer je Benfika pobedila Makabi Haifu 6:1 u gostima. Na poluvemenu je bilo 1:1, Žonzalo Ramos je pogodio za Benfiku u 20. minutu, izjednačio je Tjaron Šeri iz penala u 26. minutu.

U drugom periodu je palo još pet golova, svi u mreži Makabija. Strelci su bili Petar Musa (59'), Alehandro Grimaldo (69'), Rafa Silva (73'), Enrike Arauho (88') i Žoao Mario (90+2).

Benfika i PSŽ su završili sa istim brojem bodova i razlikom, ali su Portugalci ipak završili na prvom mestu zbog većeg broja golova u gostima. Poraz Makabija odvodi Juventus u Ligu Evrope.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво