Читај ми!

Seltik osetio snagu šampiona, Lajpcig poslao Šahtjor u Ligu Evrope

Ubedljivim trijumfima nad Seltikom i Šahtjorom, Real i Lajpcig potvrdili su plasman u osminu finala Lige šampiona. Šampion Evrope pregazio na svom terenu ekipu Seltika 5:1, "bikovi" u gostima ubedljivi protiv ukrajinskog prvaka 4:0.

Očekivano, Real i Lajpcig igraće u osmini finala Lige šampiona, pošto su obe ekipe zabeležile ubedljive trijumfe u mečevima poslednjeg kola Grupe F.

"Kraljevići" su na svom terenu dočekali ekipu Seltika i ispratili Škote nazad u Glazgov sa pet golova u mreži - 5:1.

Posao šampionu Evrope bio je u velikoj meri olakšan pošto su prva dva pogotka postigli sa bele tačke - u dva navrata su igrači Seltika bili neoprezni i igrali rukom u svom kaznenom prostoru, a glavni sudija meča Stefani Prapar dosudila kaznene udarce.

Modrić je bio precizan u šestom minutu, Rodrigo u 21. a Real je na poluvreme odneo dva gola prednosti.

Seltik je bio u podređenom položaju, ali nije bio bez prilika. Najbolju je propustio Juranović, koji je u 35. minutu promašio penal.

U nastavku je Real sa pola snage došao do još tri pogotka, a strelci su bili Asensio, Vinisijus i Valverde, da bi konačan rezultat postavio Žota iz slobodnog udarca u 84. minutu.

Navijače "kraljevskog" kluba može da raduje i povratak na teren Karima Benzeme, najboljeg fudbalera sveta, koji je poslednje tri utakmice svog tima propustio zbog povrede.

Real će u osminu finala sa prvog mesta u grupi, pošto je osvojio 13 bodova, jedan više od drugoplasirane ekipe Lajpciga.

A nemački tim je morao da se bori za drugo mesto u grupi sa ekipom Šahtjora, a "bikovi" su do cilja došli zahvaljujući ubedljivom trijumfu u Varšavi - 4:0.

Kris Nkunku je već u desetom minutu doneo prednost gostima, da bi u nastavku Lajpcig u potpunosti nadigrao ukrajinski tim i postigao još tri pogotka - pogađali su Dominik Sobošlaj, Andre Silva i Dani Olmo.

Šahtjor je zadržao treće mesto na tabeli i nastaviće evrosezonu u baražu za osminu finala Lige Evrope, dok Seltik završava evropski put sa samo dva osvojena boda.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво