Читај ми!

Crvena zvezda dobila novog napadača, "Bekam" od 17 godina nosi crveno-belu devetku

Jovan Mijatović (17) je novi član seniorskog sastava Crvene zvezde, došavši u prvi tim posle kaljenja u Grafičaru.

Mijatović je rođen 11. jula 2005. godine u Beogradu i čitav juniorski staž proveo je u Crvenoj zvezdi.

Prethodne sezone je nosio dres kadeta, upisavši 12 golova i sedam asistencija na 19 utakmica. Zahvaljujući odličnim partijama je doveden u redove filijale šampiona Srbije, FK Grafičar, u kom je upisao pet golova na osam utakmica. Privukao je pažnju Miloša Milojevića i uvršten je u prvi tim Crvene zvezde.

Mijatović je načelno napadač, iako može da igra i po bokovima i to na obe strane, a visok je 180 centimetara i u Zvezdinoj školi je bio i ostao daleko poznatiji pod nadimkom - Bekam.

- Velika je čast i privilegija dobiti poziv za prvi tim sa svega 17 godina. Zvezdino sam dete, ovde sam od petlića i znam koji su zahtevi kluba. Na meni je da nastavim da radim još više, da slušam starije i kada dobijem šansu da dam sve od sebe da ostavim što bolji utisak. Prija mi i "devetka" na leđima, ne smatram da je to dodatni pritisak, već samo znak da u klubu veruju u moj talenat. Zahvalio bih se i Marku Neđiću, kao i Grafičaru, jer su me partije u dresu Zvezdine filijale preporučile za prvi tim. Naravno, zahvalnost i svim trenerima iz Omladinske škole sa kojima sam imao priliku da sarađujem, jer sam od svakog naučio nešto. Sledeći cilj je da debitujem za Crvenu zvezdu, potom i da postignem gol, otrčim do severa, pa zaigram u derbiju, Evropi, sve po redu - podvukao je omladinski reprezentativac Srbije i nova devetka Zvezde.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара