Читај ми!

Tadić na meti kritika Van der Varta

Nekadašnji reprezentativac Holandije Rafael van der Vart izneo je nekoliko kritika na račun kapitena srpske reprezentacije, ali i Ajaksa Dušana Tadića.

Nakon debakla Ajaksa od Napolija 6:1 u trećem kolu grupne faze Lige šampiona nekadašnji vezista holandskog kluba Rafael van der Vart kritikovao je Dušana Tadića.

"Tadić je beznadežno van forme. Imam poštovanje za njegovu karijeru, ali nekada dođe vreme kada morate da ga izvedete sa terena. Morate da ga lišite ove bede, pa čak i da navijači hoće da se to ne desi. Samo Alfred Šruder ne misli o tome", rekao je Van der Vart u televizijskoj emisije Studio Voetbal.  

Naime, Tadić je u 73. minutu utakmice dobio drugi žuti karton nakon čega je isključen iz igre zbog čega će propustiti narednu utakmicu. 

Nešto manje od mesec dana od kako je nekadašnji fudbaler Vesli Snajder kritikovao Tadića, Van der Vart je dao sličnu izjavu nakon utakmice Ajaks-Napoli.

Tadić ove sezone nije postigao gol za Ajaks, ali na 12 mečeva je zabeležio šest asistencija u holandskom šampionatu. 

Odlaskom Entonija u Mančester junajted, Tadić je prešao na desnu stranu napada, a Van der Vart smatra da njemu nije mesto na toj poziciji. 

"On može da bude samo na levoj strani, a možda u velikim utakmicama i na poziciji napadača, istakao je Rafael van der Vart.

Reči hvale Van der Varta za Tadića

Podsećanja radi, nekadašnji vezista Ajaksa i reprezentacije Holandije Van der Vart je pre nešto manje od godinu dana hvalio Dušana Tadića u novinskoj kolumni u holandskom De Telegrafu

"Najozbiljnija stvar što je pored svih golova i asistencija Tadić postao pravi lider Ajaksa. Ali ne onaj koji se razmeće izjavama ili vođa na papiru, nego onaj koji se dokazuje delima na terenu, konstantno dobrim igrama. On živi kao monah, veliki je profesionalac i uvek izvanredno spreman. Morate dosta toga da žrtvujete da biste takvi postali", napisao je Van der Vart.

"Zahvaljujući Tadiću Ajaks je postao stabilan tim i više tim nego što je to ranije bio. I Marko van Basten je o tome nedavno govorio. Sa Matijsom de Lihtom, Frenkijem de Jongom i Hakimom Zijehom Ajaks je imao izuzetan individualni kvalitet pre neku sezonu, ali nije bio tim toliko kao što je to danas, zaključio je Van der Vart.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво