Читај ми!

Benzema promašio penal, Osasuna sa igračem manje odolela Realu

Fudbaleri Real Madrida nisu uspeli da pobede Osasunu u sedmom kolu španske La Lige. Espanjol i Valensija su podelili bodove u Barseloni, Selta je pobedila Betis 1:0, dok je Sosijedad savladao Đironu, u utakmici u kojoj je viđeno čak osam golova.

Posle šest pobeda u isto toliko kola španske La Lige, odnosno 10 trijumfa u 10 utakmica na svim frontovima, Real Madrid je protiv Osasune prekinuo svoj savršen skor.

Nedostajali su Madriđanima povređeni Lukas Vaskez i Luka Modrić, ali se u tim vratio Karim Benzemea, koji je propustio tri utakmice zbog bola u desnom kolenu.

Poveo je Real u 42. minutu utakmice, kada je pogodio Vinisijus Žunior, ali je Osasuna izjednačila pet minuta nakon početka drugog dela igre preko Kikea Garsije.

Delovalo je da će Real ipak uspeti da dođe do tri boda kada je Osasuna ostala sa igračem manje na terenu - u 78. minutu Garsija je dobio direktan crveni karton zbog starta nad Benzemom u kaznenom prostoru.

Francuzu je ipak pripala uloga tragičara pošto je pogodio prečku iz penala, a samo dva minuta kasnije poništen mu je gol zbog ofsajda.

Deluje da Benzema ima ozbiljnih problema sa penalima u poslednje vreme, pošto je promašio pet od poslednjih sedam.

Real više nema maksimalan učinak i posle šest uzastopnih trijumfa upisao je prvi remi zbog kojeg je pao sa liderske pozicije na tabeli, ali ima isti broj bodova kao Barselona, koja je sada vodeća.

Osasuna, za koju je Darko Brašanac danas igrao 69 minuta, zauzima sada šesto mesto sa 13 bodova.

Uzbudljivo u Barseloni - četiri gola i dva crvena kartona

Espanjol i Valensija su u Barseloni odigrali veoma zanimljivu i uzbudljivu utakmicu koja je završena bez pobednika - 2:2, iako u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Gabrijel Paulista je na asistenciju Gaje doneo prednost Valensiji u 53. minutu, da bi Hoselu i Dardu golovima u 56. odnosno 83. minutu preokrenuli rezultat.

Izgledalo je sve do 92. minuta da će Espanjol doći do pobede jer je pored prednost od 2:1 imao i igrača više nakon isključenja Markosa Andrea u 85. minutu.

Krenulo je sve nizbrdo za tim iz Barselone kada se u 93. minutu Martin Brajtvajt postarao da brojčano stanje na terenu postane ujednačeno, pošto je zaradio direktan crveni karton.

Dva minuta kasnije usledio je bizaran gol rezervnog štopera gostiju Eraja Kemerta - švajcarcki defanzivac je u nameri da jedan odbitak vrati pred gol rivala, sa udaljenosti od dvadesetak metara, loptu zahvatio spoljnim delom stopala, tako da je preletela golmana domaćeg tima i završila u golu za konačnih 2:2.

Osam golova u Đironi, Selta bolja od Betisa 

Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su Đironu 5:3 u pravoj goleadi. Meč je otvorio Sorlot, pogotkom u osmom minutu, da bi Rikelme i Martinez za samo pet minuta, u 23. i 27. napravili preokret.

Ponovo je norveški napadač postigao pogodak i doneo izjednačenje Sosijedadu na poluvremenu - 2:2.

Prednost Đironi je nakon samo tri minuta igre u drugom poluvremenu vratio Kasteljanos, da bi Mendes u 66. i Zubimendi u 71. režirali još jedan preokret. Koanačn rezultat postavio je Takefusa Kubo, pet minuta pre kraja regularnog dela meča.

Selta je u Vigu pobedila Betis 1:0. Samo devet minuta je bilo potrebno Gabrijelu Veigi da dovede svoju ekipu u prednost i postavi rezultat koji će do kraja meča ostati na snazi. Betis nije mogao do izjednačenja nakon što je u 20. minutu Luiz Felipe dobio crveni karton.

La Liga, sedmo kolo:

Petak:
Atletik Bilbao - Almerija 4:0

Subota:
Kadiz - Viljareal 0:0
Hetafe - Valjadolid 2:3
Sevilja - Atletiko Madrid 0:2
Majorka - Barselona 0:1

Nedelja:
Espanjol - Valensija 2:2
Selta - Betis 1:0
Đirona - Real Sosijedad 3:5
Real Madrid - Osasuna 1:1

Ponedeljak:
21.00 Rajo Valjekano - Elče

Tabela:
1. Barselona 19
2. Real Madrid 19
3. Atletik Bilbao 16
4. Real Betis 15
5. Atletiko Madrid 13
6. Osasuna 13
7. Sosijedad 13
8. Viljareal 12
9. Valensija 10
10. Selta Vigo 8
11. Majorka 8
12. Rajo Valjekano 7
13. Đirona 7
14. Hetafe 7
15. Valjadolid 7
16. Espanjol 5
17. Sevilja 5
18. Almerija 4
19. Kadiz 4
20. Elče 1

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво