Читај ми!

„Nevidljivi“ dresovi Danske u čast „nevidljivih“ žrtava u Kataru

Reprezentativci Danske će nositi dres na Svetskom prvenstvu koji će verovatno biti najzanimljiviji, a kreatori ističu da postoji snažna poruka koja ih je inspirisala da grb bude "nevidljiv".

Fudbalski zaljubljenici pored detalja koji se tiču dešavanja na stadionu s nestrpljenjem čekaju i one van terena, poput prikupljanja sličica za albume posvećenim nekom turniru ili kupovini dresova ekipa učesnica, primerice Svetskog prvenstva.

Brend Humel predstavio je dresove koje će reprezentacija Danske nositi na Svetskom prvenstvu 2022. godine i na Tviteru su pojasnili poruku o izgledu sportskih majica.  

"Dres sa sobom nosi poruku. Ne želimo da budemo vidljivi tokom turnira koji je koštao života hiljade ljudi. Navijamo za danski tim u svakom trenutku, ali to nije isto što i navijati za Katar kao domaćina", navedeno je na Tviter nalogu danskog brenda.

Svetski mediji su izveštavali o nehumanim uslovima života i rada radnika koji su gradili velelepne fudbalske hramove. 

Mnogobrojne organizacije za zaštitu ljudskih prava optuživale su Katar da se služi prinudnim radom. 

Britanski Gardijan je u februaru 2021. godine, objavio da je, otkako je Katar dobio organizaciju Svetskog prvenstva, u toj zemlji poginulo 6.500 radnika, uglavnom migranata iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke.  

Za potrebe svetskog prvenstva u fudbalu Katar je izgradio sedam stadiona, novi aerodrom i  metro i veliki broj saobraćajnica. 

Podsećanja radi, Humel je ranije ovog meseca takođe na društvenoj mreži Tviter naveo da se radi o dresu za koji su inspiraciju pronašli u onom iz 1992. godine kada je reprezentacija Danske postala šampion Evrope.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво