Ronaldo šampion i u bacanju kapitenske trake

Proslavljeni Portugalac Kristijano Ronaldo je posle poraza od Španije u Ligi nacija revoltirano bacio kapitensku traku ponovivši nesportski gest koji je načinio i posle poraza tokom kvalifikacija za Mondijal protiv Srbije. Navijači su mu prvi put oprostili taj nedoličan potez, ali sada su društvene mreže preplavljene osudama i zahtevima da mu se oduzme kapitenska traka.

Fudbaleri Španije savladali su kao gosti Portugaliju sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe 2 A Lige nacija i time obezbedili prvo mesto i plasman u plej-of.

Portugalcima je za prvo mesto odgovarao i nerešen rezultat a Furiju je samo trijumf vodio na prvo mesto u grupi, ujedno i finalni turnir Lige nacija.

Meč je rešen u dramatičnom finišu, Alvaro Morata je golom u 88. minutu bacio u očaj navijače Portugala, ali i kapitena reprezentacije Kristijana Ronalda koji je revoltirano bacio kapitensku traku.

Taj nedoličan gest je izazvao brojne negativne komentare navijača Portugala na društvenim mrežama i zahteve da se jednom od najboljih današnjih fudbalera oduzme kapitenska traka.

Navijači su Ronaldu već jednom oprostili sličan gest koji je svojevremeno načinio na kraju meča sa Srbijom u kvalifikacija za Mondijal.

Da podsetimo, u poslednjim sekundama meča Srbije i Španije u Beogradu Ronaldo je poslao lopru u prazan gol ali je sa gol linije Stefan Mitrović uspeo da je izbaci, a zatim da izblokira udarac nakon toga.

Razočaran što sudija nije dosudio pogodak, Ronaldo je bacio kapitensku traku i napustio teren.

Ovaj gest je na kraju imao i neočekivano lepu i nesvakidašnje humanu završnicu posle nekoliko dana.

Naime, bačenu traku je pokupio vatrogasac Đorđe Vukićević i postavio je na sajtu za licitaciju i prodaju robe sa namerom da se od prodaje prikupe sredstva za lečenje šestogodišnje bebe Gavrila iz Kragujevca koji boluje od teške bolesti.

Na aukciji je traka dostigla konačnu cenu od oko 65.000 evra.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво