Читај ми!

BiH ubedljivim porazom ispraćena u elitni rang Lige nacija, Finska bolja od Crne Gore

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su od Rumunije 4:1, ali su i pre utakmice u Bukureštu obezbedili plasman u elitni rang Lige nacija. U istoj grupi, Crna Gora je u Podgorici izgubila od Finske 2:0.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su i pre utakmice sa Rumunijom već osigurali prvo mesto u grupi i plasman u elitni rang Lige nacija, pošto su u prethodnom kolu pobedili Crnu Goru 1:0.

Danas su u Bukureštu ubedljivo poraženi od Rumunije, kojoj pobeda nije pomogla da izbegne selidbu u niži rang Lige nacija.

Domaća reprezentacija je povela u 38. minuti - Man je ostao sam na desnoj strani, namestio se na levu nogu i matirao Vasilja. Iako je sudija prvobitno poništio gol, VAR je reagovao i pogodak je priznat.

Rumunija je prednost udvostručila u 73. minutu kada je Puškaš dobro ispratio centaršut sa leve strane i pogodio za 2:0.

Tračak nade Bosni i Hercegovini vratio je Edin Džeko, koji je ušao u igru sa klupe i u 77. minutu postigao gol glavom za 2:1.

Samo dva minuta kasnije, Raciju je iskoristio neodlučnost protivničke odbrane i pogodio za 3:1. Konačan rezultat postavio je Puškaš sjajnim golom u 86. minutu.

U drugoj utakmici grupe 3, B Lige nacija, Finska je u Podgorici pobedila Crnu Goru 2:0. 

Crna Gora je već u 17. minutu ostala sa igračem manje na terenu, pošto je Žarko Tomašević zbog starta nad Pukijem dobio drugi žuti karton.

Odolevali su fudbaleri Crne Gore i oslabljeni tokom celog prvog poluvremena, ali je Finska povela samo dva minuta nakon početka drugog dela igre - Antman je ostao sam na levoj strani i pogodio mrežu Mijatovića.

VAR sudije su proveravale da li je fudbaler Finske bio u ofsajdu, ali nakon analize Leteksije je pokazao na centar.

Samo šest minuta kasnije, Antman je upisao i asistenciju. Fudbaler Nordsjelanda je centrirao, a na drugoj stativi je bio Kalman koji je glavom sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Finska je takmičenje završila na drugom mestu u grupi sa osam osvojenih bodova, dok je Crna Gora ostala na trećem mestu sa sedam bodova.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво