Читај ми!

Selektor Sautgejt i Kejn umiruju engleske navijače pred SP

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn istakao je da navijači ne bi trebalo da paniče zbog loših rezultata nacionalnog tima uoči Svetskog prvenstva u Kataru, A selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt tvrdi da bi njegova eventualna smena destabilizovala nacionalni tim uoči Svetskog prvenstva u Kataru, prenose britanski mediji.

Engleska je pre dva dana izgubila od Italije 1:0 u meču petog kola Divizije A Lige nacija A. Engleska je trenutno poslednja na tabeli sa samo dva boda, a porazom od Italije ispala je u Diviziju B Lige nacija.

"Mi ne paničimo, znamo da moramo da napredujemo. Naravno da razumem frustraciju navijača. Bio sam navijač Engleske, a to sam i dalje. Ako budemo imali dobar turnir, nisam siguran da li će ljudi biti zabrinuti zbog rezultata od letos. Znam da moramo da se popravimo", rekao je Kejn, a prenosi "Skaj sport".

Engleska će poslednji meč u Ligi nacija odigrati u ponedeljak na "Vembliju" protiv Nemačke.

"Navijači su uvek sjajni i podržavaju nas. Znam da će biti tamo i sutra. Svi će biti uzbuđeni zbog Mundijala. Nadam se da možemo da im se odužimo dobrim rezultatima", dodao je Kejn.

Britanski mediji podsećaju da je selektor Geret Sautgejt dugo na meti kritika loše taktike i slabih rezultata u Ligi nacija zbog čega se traži da bude smenjen ili da podnese ostavku na mesto selektora. Engleska reprezentacija nije postigla gol iz igre na prethodnih pet mečeva.

"Mislim da sam i dalje pravi čovek za englesku reprezentaciju na SP u Kataru. Na taj način će ekipa imati stabilnost. Smatram da igra u meču sa Italijom nije bila toliko loša, znam da smo predmet kritika zbog rezultata koje beležimo u poslednje vreme", rekao je Sautgejt.

On je istakao da su mlađi fudbaleri dosta naučili iz prethodnih mečeva u Ligi nacija.

"Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protivnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj. Svesni smo nivoa koji je neophodan za postizanje željenih rezultata. Moramo da budemo bolji i uveren sam da će nam mečevi poput ovog u Italiji pomoći da spremniji dočekamo SP", zaključio je Sautgejt.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Engleska će igrati u Grupi B sa Iranom, SAD i Velsom.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара