Čitaj mi!

Barselona želi da vrati Mesija na kraju sezone, ali ne nužno kao igrača

Slavni španski fudbalski klub Barselona pokušaće da na kraju sezone u katalonskom klubu vrati argentinskog reprezentativca Lionela Mesija, koji je sada član Pari Sen Žermena.

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do juna naredne godine. Ima ponudu Pari Sen Žermena da produži ugovor, ali se još nije izjasnio.

Španski mediji ističu da čelnici Barselone analiziraju da li je povratak Mesija finansijski izvodljiv zbog ograničenja plata i finansijskog "fer-pleja".

Trener Barselone Ćavi Ernandez nije imao ništa protiv da se Mesi vrati u tim sa "Nou Kampa", ali je pitanje da li bi se Argentinac uklopio u novu taktiku katalonskog kluba.

Mundo Deportivo navodi da rukovodstvo Barselone razmatra različite mogućnosti saradnje sa argentinskim fudbalerom, a planira da za Mesija organizuje i svečanu ceremoniju na "Nou kampu".

Barselona je spremna da Mesiju ponudi i mesto klupskog ambasadora.

Španski mediji podsećaju da je Argentinac poručio da će se o svim ponudama izjasniti po završetku Svetskog prvenstva u Kataru.

Mesi (35) je u Barselonu stigao 2000. godine, a za prvi tim katalonskog kluba odigrao je 778 utakmica i postigao 672 gola. Sa Barselonom je osvojio 34 trofeja.