Читај ми!

Piksi: Mitrović i Vlahović u tandemu; Tadić: Uvek sam u službi tima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je na konferenciji za medije povodom predstojećih utakmica u Ligi nacija govorio o protivnicima, ali se osvrnuo i na napadački tandem.

Stojković je istakao da Liga nacija nije prijateljsko takmičenje i da Srbija želi da dođe do povoljnih rezultata, kao i to da je primarni fokus na prvom meču protiv Švedske.

Srbija 24. septembra od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu "Rajko Mitić", a zbog kazne UEFA na tribinama će biti deca do 14 godina.

Narednog utorka sledi meč protiv Norveške, a fudbaleri Srbije putuju u Oslo.

"Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata, ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u diviziju A Lige nacija nije nikakva tragedija", rekao je selektor na konferenciji za medije.

Saopšteno je i da će srpski reprezentativac Namanja Gudelj biti van konkurencije za mečeve protiv Švedske i Norveške zbog povrede koju je zadobio u španskom prvenstvu, a za to je dobio dozvolu selektora Stojkovića.

"Igraćemo u najjačem sastavu, kako ja to vidim. Za razliku od juna, sada nemamo četiri utakmice i nema razloga za eksperimentisanjem, izjavio je Dragan Stojković. 

"Mitrović i Vlahović se razumeju jako dobro"

Na pitanja novinara, selektor fudbalske reprezentacije Srbije se osvrnuo i na napadače Vlahovića i Mitrovića. 

"Vlahović i Mitrović, obojica su odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. A u kojem sistemu ćemo igrati, ne želim o tome da govorim. Oni se razumeju jako dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno", rekao je Stojković na konferenciji za medije uoči meča u Ligi nacija protiv Švedske. 

Napadač Juventusa Dušan Vlahović poslenjih nedelja se nalazi na meti kritika italijanskih novinara, s tim u vezi selektor je izjavio da Vlahović u reprezentaciji radi jako dobro i da je srećan što je on deo reprezentacije Srbije. 

"Možda u Italiji očekuju da stalno postiže gol ili dva po meču, ali Serija A je teška liga za igranje. Ipak, on je profesionalac, sjajan lik i uvek se žrtvuje za tim. Očekujem da pruži najbolje od sebe za reprezentaciju. U dobroj je formi, nije povređen, nema probleme i očekujem njegovu dobru igru sutra uveče", zaključio je Piksi. 

Optimistične poruke stigle su i od kapitena Srbije Dušana Tadića, koji je rekao da su dve pobede u narednim utakmicama primarni cilj reprezentacije.

"Bilo bi lepo da pobedimo obe utakmice, da se plasiramo u A diviziju Lige nacija, da onda igramo sa najboljima, jer po meni, tamo i pripadamo. Samo da se prepustimo, da igramo našu igru, onda će rezultat doći sam po sebi", istakao je Dušan Tadić. 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić osvrnuo se na kritike koje dolaze iz holandskih medija, rekavši da kao iskusan igrač, ali i kao kapiten i stranac u ekipi Ajaksa zna da je svaka utakmica važna za tim, kao i to da je željan pobeda. 

Tadić je nastavio o odnosu sa napadačima reprezentacije Srbije. 

"Uvek sam u službi tima. Zadatak mi je da naše napadače hranim loptama a da oni postižu golove. Puno mi je srce kada oni tresu mreže, to je plod našeg zajedničkog rada. Kada igramo onako kako Mister traži, svi naši kvaliteti dolaze do izražaja", rekao je Dušan Tadić.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво