Читај ми!

De Zerbi odbio da bude trener Bolonje iz poštovanja prema Mihajaloviću

Nakon što je fudbalski klub Bolonja rešio da ih Siniša Mihajlović više ne trenira, svi rukovodioci, od Fenučija, Di Vaja i Sartorija pa i vlasnika Saputa, složili su se da novi trener bude Roberto de Zerbi, što je on odbio iz poštovanja prema Siniši.

Sve je iznenadila odluka Roberta de Zerbija nakon što mu je ponuđeno mesto trenera Bolonje, a on ju je kratko objasnio:

"Voleo bih da budem trener Bolonje, ali ponudu ne mogu da prihvatim zbog Siniše."

Odluka je iznenadila pre svega što se De Zerbi i Mihajlović jedva poznaju, nisu prijatelji, niti se viđaju kao poznanici.

Novinari u Italiji komentarišu da je bivši trener Sasuola doneo ljudsku odluku: nije mogao da zameni trenera koji bije bitku mnogo veću od fudbalskih utakmica, onu protiv leukemije.

Mediji prenose da je De Zerbi doneo tu odluku da bi bio u miru sam sa sobom, bez želje za tim da daje primer, šalje poruke niti da čita o sebi kao o osobi koja zaslužuje sve pohvale. A ni zbog toga, kako su neki insinuirali, jer je dobio privlačnije ponude.

De Zerbi je u februaru ove godine, nakon što je došlo do konflikta u Ukrajini, ostao u Kijevu gde je bio trener Šahtjora rekavši svojim saradnicima: "Ja ostajem ovde, neću napustiti moje igrače", što je i učinio ostavši u hotelu sa vojnicima unutra i bombama napolju. De Zerbi je ostao dosledan sebi.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се