Читај ми!

Preporođeni Junajted bolji u derbiju Engleske, najlošiji start Liverpula u Klopovoj eri

Mančester junajted u derbiju Engleske sa 2:1 savladao ekipu Liverpula, koja se nalazi u velikoj krizi. Sančo i Rašford doneli prednost "đavolima", Salah postavio rekord, ali samo ublažio poraz "crvenih". Prvi bodovi u sezoni za ekipu Ten Haga, najlošiji start Liverpula otkako ga predvodi Klop.

Mančester junajted i Liverpul dočekali su derbi Engleske i trećeg kola Premijer lige u lošem raspoloženju, pre svega zbog loših rezultata na startu sezone.

Veliki protest domaćih navijača protiv vlasnika kluba, američke porodice Glejzer, održan je uoči meča, ali nije bilo većih incidenata, kako je najavljivano, osim pojedinačnih sukoba sa policijom.

Gosti su, na drugoj strani, osvojili samo dva boda iz prva dva meča, pa im najveći rivali u borbi za titulu, Arsenal i Mančester junajted, već beže na tabeli, a menadžer Jirgen Klop ima i velikih kadrovskih problema.

Utakmici je prisustvovao i Kazemiro, poslednje pojačanje Junajteda. Brazilac je stigao iz madridskog Reala i imao šta da vidi u najvećoj utakmici Premijer lige.

Pored svih nedaća, dva tima pružila su odličnu partiju na "Old Trafordu", a pobedu je zasluženo slavio domaći tim, koji je pokazao više od večitog rivala i favorita za osvajanje titule šampiona.

Erik ten Hag počeo je utakmicu bez Ronalda, ali i Megvajera, a njegova ekipa izgledala je na terenu daleko agresivnije i organizovanije nego u prva dva meča u sezoni. Junajted je od starta odigrao visoki presing na poslednju liniju crvenih, to je i donelo rezultat.

Holandski stručnjak je u 10. minutu već počeo da slavi, ali je udarac Elange završio na stativi Liverpulovog gola.

Samo šest minuta kasnije, domaći tim dolazi do prednosti. Dugo je trajala akcija đavola, na kraju lopta došla do Sanča, koji je lepim driblingom prevario Van Dajka i Alisona i poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Bio je Junajted bolji rival u prvih 45 minuta, a gosti su se tek u poslednjih desetak minuta prvog dela oslobodili pritiska i uspeli da naprave nekoliko dobrih akcija.

Najbliži golu bili su u 41. minutu, kada je Bruno nespretno reagovao posle kornera, pa pogodio saigrača Lisandra Martineza na gol-liniji svog gola.

Već na startu drugog dela, a igrao se 53. minut, "đavoli" dupliraju prednost - sjajnu kontru i asistenciju Marsijala u pogodak pretvara Markus Rašford.

Stvarali su prilike i jedni i drugi. Liverpul je imao terensku inicijativu, u pojedinim trenucima viđena je prava opsada šesnaesterca domaćih, ali je Junajted pretio iz kontranapada.

Dramu u finišu meča najvio je Muhamed Salah, koji je u 81. minutu postigao svoj deseti gol u derbijima sa Junajtedom i smanjio prednost đavola na 2:1.

Egipćanin je postao najbolji strelac u istoriji engleskih derbija, ali to mu nije bila neka velika uteha - Liverpul nije uspeo do kraja meča da dođe do gola, ni boda, pa je ovo najslabiji start sezone otkako na klupi crvenih sedi Jirgen Klop.

Junajted je preskočio velikog rivala na tabeli Premijer lige i nagovestio neke bolje dane za navijače "đavola", koji će večeras slaviti, ali verovatno neće promeniti mišljenje o Glejzerovima.

Premijer liga, treće kolo:

Subota:

Totenhem - Vulverhempton 1:0
Kristal Palas - Aston Vila 3:1
Fulam - Brentford 3:2
Everton - Notingem Forest 1:1
Lester - Sautempton 1:2
Bornmut - Arsenal 0:3

Nedelja:

Lids - Čelsi 3:0
Vest Hem - Brajton 0:2
Njukasl - Mančester siti 3:3

Ponedeljak:

Mančester junajted - Liverpul 2:1

Tabela:

1. Arsenal 9
2. Mančester siti 7
3. Totenhem 7
4. Lids 7
5. Brajton 7
6. Njukasl 5
7. Fulam 5
8. Brentford 4
9. Brajton 4
10. Kristal Palas 4
11. Notingem forest 4
12. Sautempton 4
13. Bornmut 3
14. Mančester junajted 3
15. Aston Vila 3
16. Liverpul 2
17. Everton 1
18. Vulvs 1
19. Lester 1
20. Vest Hem 0

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи