Čitaj mi!

Mladi ruski fudbaler Jegor Prucev potpisao za Zvezdu

Talentovani ruski fudbaler Jegor Prucev potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je srpski šampion.

Prucev, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, ima 19 godina, a u Zvezdu je stigao iz Sočija.

"Crvena zvezda je veliki klub koji je poznat širom Evrope. Srećan sam što sam postao deo crveno-bele porodice i želim da osvajam što više trofeja u Zvezdi. Kao i svakom fudbaleru, san mi je da igram Ligu šampiona i smatram da je ovo pravo mesto da učim i napredujem. Ponosan sam što će me trenirati Dejan Stankovic, sećam se njegovog gola sa pola terena protiv Šalkea, a sada ću imati priliku da sarađujem s njim. Zaista neverovatan osećaj", rekao je Prucev za klupski sajt.

Prucev je rođen 23. decembra 2002. godine u Krasnodaru, a fudbal je počeo da igra u Sočiju, gde je za seniorski tim debitovao sa nepunih 18 godina, i to simbolično - protiv Krasnodara.

Posle juniorskog staža "kalio" se u Tekstilčiku iz Ivanova, gde je na 25 utakmica postigao dva gola, a potom i u Neftehimiku, gde se na 13 mečeva tri puta upisao u strelce.

Upravo su ga partije koje je pružao u drugom po rangu ruskom takmičenju preporučile Crvenoj zvezdi, gde je "zadužio" dres sa brojem 29.