Читај ми!

Kerkez: Da se uzdignuta čela vratimo iz Holandije

Šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Kerkez istakao želju tima da se u što boljem svetlu prikaže u večerašnjem duelu na stadionu Tventea. Na drugoj strani trener Holanđana Ron Jans istakao da nema opuštanja uprkos prednosti jer Čukarički ume da priredi iznenađenje.

Pre zvaničnog treninga na stadionu Tventea trener Dušan Kerkez je istakao dobru atmosferu i raspoloženje u timu uz očekivanje da će pružiti maksimum u večerašnjem revanšu.

"Znali smo da nećemo biti favoriti u ovom meču, ali to ne znači da ne verujemo u iznenađenje. Želja nam je da u ovakvom ambijentu bar ponovimo drugo poluvreme iz prvog meča. Svi igrači su spremni i jedva čekaju utakmicu. Nismo došli na ekskurziju, bitno nam je da napravimo rezultat. Prema rečima domaćina, prodato je već 22.000 ulaznica za predstojeći susret", rekao je Kerkez.

Istakao je kvalitet suparnika, ali naglasio da njegov tim ima dodatni motiv da igra što bolje.

"Holanđani imaju ozbiljnu ekipu, ali verujemo u naš kvalitet. Igra nije toliko bitna, ali je konačan ishod važniji. Nismo baš u položaju da budemo previše pozitivni posle prve utakmice i dva gola minusa, ali možemo da odigramo dobro. Nadam se da ćemo i polušanse iskoristiti. Moramo da dajemo golove, to je ono što pravi razliku. Tventeu definitivno malo prostora treba da iskoristi svaku priliku, u to smo se uverili. Drago mi je da moji igrači veruju u pozitivan ishod. Imaćemo lep ambijent, važno je da se iz Holandije vratimo uzdignute glave, čak iako ne prođemo dalje", zaključio je Kerkez.

Na drugoj strani tim Tventea je propustio trening pred večerašnji meč, a njihov trener je istakao da očekuje veliku podršku od 22 000 navijača.

"Očekujem odličnu atmosferu, ovo je naša prva zvanična utakmica u sezoni na našem stadionu. Želimo da uzvratimo i Čukaričkom na gostoprimstvu koje smo imali u Beogradu", kazao je Jans.

Uprkos velikoj prednosti od 3:1 iz meča u Beogradu, trener Jans je istakao da njegov tim mora biti oprezan u revanšu.

"Uvek je dobro kad se u Beogradu ostvari pobeda. Jesmo stekli prednost, ali daleko od toga da je gotovo. Svesni smo da bi u slučaju da Čukarički povede sa 1:0 moglo da bude mnogo, mnogo teže, da bi utakmica mogla da ode u drugom pravcu. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom iz Beograda, izgledalo je vrlo dobro, bili smo prilično efikasni i precizni. Moramo da odigramo na istom nivou, maksimalno ozbiljno, da bismo stigli do plej-ofa i duela sa italijanskom Fjorentinom", zaključio je Jans.

Utakmica Tventea i Čukarilkog u Enšedeu počinje u 19 časova uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti i na našem portalu.   

петак, 24. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије