Читај ми!

Nova sezona - stari Real, lako do pobede nad Ajntrahtom i Superkupa

Madridski Real bogatiji je za još jedan trofej, pošto su pobedom nad Ajntrahtom u Helsinkiju 2:0 osvojili Superkup Evrope.

Osvajači Lige šampiona i Lige Evrope odmerili su snage u Helsinkiju za trofej Superkupa.

Karlo Ančeloti je u Finskoj izveo prošlogodišnji sastav, bez ijednog pojačanja, dok u ekipi Ajntrahta nije bilo jednog od najboljih igrača - Filipa Kostića, koji će, po svemu sudeći, potpisati za Juventus.

Na startu meča se videlo da je početak sezone i da, i jedni i drugi, imaju teške pripreme iza sebe, pa nije bilo previše uzbuđenja na početku meča.

Prvi su do prilike došli gosti, posle 14 minuta igre. 

Ferland Mendi je pogrešio, što je omogućilo Daičiju Kamadi da šutira iz sjajne pozicije, ali je Japanac šutirao pravo u Kurtou.

Tri minuta kasnije je odgovorio Real, i to još boljom prilikom - munjevit kontranapad, Vinisijus je šutirao, ali je pred gol-linijom uklizao Tuta i sačuvao mrežu. 

Nakon tih uzbuđenja na obe strane terena, usledio je period ne baš zanimljivog i atraktivnog fudbala.

Mreža se zatresla tek u završnici prvog dela igre.

Igrao se 37. minut kada je Vinisijus prelepo šutirao iskosa iz šesnaesterca, a Trap još lepše odbranio, pa je lopta završila pokraj stative.

Posle kornera, Kasemiro je glavom asistirao Alabi, a defanzivac poslao loptu u mrežu.

Real je do odlaska na odmor mogao da udvostruči prednost, da je Karim Benzema bio precizniji u 41. minutu, kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora. 

Real je imao rezultat, Ajntraht nije imao Kostića - pa smo u uvodnim minutima drugog dela igre dobili uspavanku u Helsinkiju.

Sve do 60. minuta, kada je Kasemiro opalio po lopti sa dvadesetak metara i zadrmao konstrukciju gola.

Zvuk prečke je, izgleda, razbudio i jedne i druge, pa je Real brzo došao do drugog gola. 
Vinisijus je asistirao za Benzemu, Francuz nije šutirao idealno, ali je Trap loše reagovao pa je lopta završila u mreži. 

Benzema je postigao 324. gol za Real i prestigao legendarnog Raula na listi najboljih strelaca u istoriji madridskog kluba. Ispred Benzeme je samo Kristijano Ronaldo sa 450 golova. 

Ajntraht je do kraja meča bio potpuno bezopasan, pa je Real bez muke došao do novog trofeja, petog Superkupa u istoriji kluba. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво