Читај ми!

Borjan i Milunović za RTS: Šesti put u Evropi je nestvaran uspeh, ali se ne zadovoljavamo time

Milan Borjan i Nemanja Milunović, fudbaleri Crvene zvezde, istakli su da je ogroman uspeh to što je tim šestu godinu zaredom obezbedio plasman u neko evropsko takmičenje. Njih dvojica su u izjavi za RTS naveli da se neće time zadovoljiti, već će pokušati da napadnu plasman u Ligu šampiona, u kojoj su igrali dva puta u prethodnih pet godina.

Zvezda je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladala Pjunik u gostima i ukupnim rezultatom 7:0 došla do poslednjeg koraka.

Tamo je čeka prvak Izraela Makabi iz Haife, a bez obzira na visok rezultat u prvom susretu, ostvaren je novi trijumf u kvalifikacijama.

"Lepo je kada obezbediš još jednu Evropu, ali se ne zadovoljamo time. Koncentrišemo se na još jednu utakmicu. Veoma sam srećan zbog pobede i pored tih 5:0 u Beogradu znali smo da ne smemo da se opuštamo jer svaka utakmica u Evropi donosi neki novi izazov. Drago mi je što smo pobedili i ovde", rekao je Milunović za RTS.

On nije želeo previše da govori o Makabiju.

"Poslednja runda pred ulazak u grupnu fazu Lige šampiona naravno da donosi novi izazov. Međutim, još je rano, moraju da se prvo slegnu utisci jer smo bili koncentrisani na Pjunik do poslednjeg momenta", istakao je Milunović koji je dodao da se momci sada okreću prvenstvu, a da će posle razmišljati o Makabiju.

Kapiten Milan Borjan je sinonim za uspehe crveno-belih – otkad je došao u klub, srpski šampion igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

"Šesta Evropa sa Crvenom zvezdom – nestvaran uspeh. Obe utakmice smo odigrali dobro – bilo je malo i loših stvari, ali je bilo i mnogo dobrih. Bitno je da smo pobedili, da nismo primili gol i da smo prošli dalje. Igra nije bitna, već da smo prošli dalje i ušli u grupnu fazu Lige Evrope i da imamo šansu da se borimo za grupnu fazu Lige šampiona, što naši navijači očekuju od nas", istakao je Borjan.

Čuvar mreže je dodao da će svi u klubu učiniti sve da ponovo vide "mušemu" na centru stadiona "Rajko Mitić".

"Biće teške dve utakmice, ali kao što svi znamo – Zvezda uvek ide na pobedu. Daćemo sve od sebe da probamo da uđemo u Ligu šampiona i da bude moja treća u elitnom takmičenju", zaključio je Borjan za RTS.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво