Читај ми!

Zvezdin put do elite ide preko Izraela

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, nakon utakmica trećeg kola. Crveno-beli su rutinski prošli jermenski Pjunik, dok je Makabi jednako ubedljiv bio u okršaju sa Apolonom iz Nikozije.

Izabranici Dejana Stankovića u prvom duelu sa Pjunikom rešili su pitanje prolaska dalje jer su pobedili 5:0, da bi u Jerevanu samo potvrdili prolaz.

Makabi je u Haifi savladao Apolon sa 4:0 pre šest dana i bilo je jasno i pre revanša da će ove dve ekipe igrati za plasman u elitno takmičenje, iako su se Kiprani potrudili da ih dobrano "preznoje".

"Zeleni" su aktuelni šampiona Izraela i 14 puta do sada su osvajali nacionalnu titulu. Imaju još šest trofeja u izraelskom Kupu, pet u Toto kupu, a četiri u domaćem Superkupu.

Igraju na stadionu "Sami Ofer", kapaciteta nešto više od 30.000 mesta, koja će izvesno biti ispunjena jer navijačka grupa Haife važi za jednu od najkompaktnijih u zemlji, pa se očekuje paklena atmosfera.

Prvi meč dve ekipe na programu je sledeće sedmice, a domaćin će biti Makabi, dok će revanš utakmica biti igrana na stadionu "Rajko Mitić".

Poraženi iz dvomeča igraće u grupnoj fazi Ligi Evrope, što znači da je srpski šampion već obezbedio evropsko takmičenje ove sezone.

Plasman u plej-of obezbedili su još Bodo Glimt, koji je izbacio litvanski Žalgiris, odnosno Viktorija Plzenj, koja je bila bolja od moldavskog Šerifa.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво