Читај ми!

Dobrih pola sata nedovoljno za Evropu, Partizan poražen u Larnaki

Fudbaleri Partizana neuspešno su počeli sezonu u Evropi, pošto su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope izgubili u Larnaki od domaćeg AEK-a 2:1. Crno-beli su odigrali dobro u prvih pola sata i tada došli do prednosti, kiparski tim u nastavku stigao do preokreta, oba puta posle prekida. Revanš meč na programu je narednog četvrtka u Beogradu.

Loš početak sezone za crno-bele postao je očajan posle poraza u Larnaki u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope, posle preokreta.

Partizan je doživeo poraz na Kipru, iako je imao igru, vođstvo i dominaciju na terenu. Malo je bilo potrebno da crno-beli od ozbiljne ekipe na zelenom tepihu izgleda kao orkestar bez dirigenta.

Partizan je dobro ušao u meč i prvih pola sata bio dominantna ekipa na terenu. Već u prvih šest minuta pokušali su Natho i Dijabate, ali njihovi udarci nisu predstavljali problem za golmana domaćih Kenana Pirića.

Crno-beli su postajali sve opasniji, a prvu pravu akciju krunisali su pogotkom - Natho je bio kreator, Gomeš asistent, a Menig strelac u 18. minutu.

U tim trenucima ekipa Ilije Stolice izgledala je kao tim koji ima jasno zacrtan cilj, ali i način kako da ozbiljno ugrozi gol protivnika.

Ipak, posle loše reakcije odbrane crno-belih, AEK stiže do izjednačenja u 34. minutu. Tomović je bio najviši u skoku na drugoj stativi, vratio glavom do Garsije koji pogađa mrežu golmana Stevanovića.

Bio je to prvi atak domaćih na utakmici i prvi udarac ka golu Partizana - do poluvremena su uputili još jedan.

Crno-beli su pali u finišu prvog dela, vidno razočarani izjednačujućim pogotkom protivnika.

Prvu priliku u nastavku propustio je Rikardo Gomeš, koji je posle centaršuta Filipovića u 54. minutu udarcem glavom pogodio prečku gola Kiprana.

Desetak minuta kasnije zapretio je AEK, udarac Altmana odbranio Nemanja Stevanović, ali je domaći tim nogovestio ono što je usledilo u 70. minutu.

Ponovo je prekid bio koban po odbranu crno-belih, a ovoga puta strelac je bio igrač iz Bosne i Hercegovine Hrvoje Milićević.

Nije se mnogo toga promenilo u igri Partizana posle primljenog pogotka, uprkos ulascima Baždara, Lutovca, Belića i Terzića.

Kako se bližio kraj utakmice, crno-beli su izgledali sve umornije, Rikardo je bio usamljen u napadu beogradskog tima, dok Terzić i Lutovac nisu uspevali da donesu onu prodornost kakvu su imali Dijabate i Menig u prvih 45 minuta.

Novi poraz Partizana ove sezone, prvi u Evropi, dodatno će zabrinuti navijače crno-belih, koji će priliku za popravni imati za sedam dana, kada će kiparska ekipa gostovati u Beogradu.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво